Roben nije potpisao za Mančester junajted zbog mirisa?


IZVOR: Republika - 25.03.2020 | 15:37


Iako su mnogi mislili da je mogao da odigra još koju sezonu, Arjen Roben je po završetku prošle sezone odlučio da okonča svoju bogatu fudbalsku karijeru.

Foto: Tanjug/AP

Arjen Roben

Uradio je to nakon decenije u dresu Bajerna, kluba u čijem dresu je ostavio najveći trag, ali ne smeju ostati zaboravljene ni njegove partije u dresovima Čelzija i Real Madrida.

Za one koji su zaboravili, "Leteći Holanđanin" je karijeru počeo u domovini, u Groningenu, da bi pre odlaska u Čelzi (2004.) dve sezone nosio dres PSV-a.

Mogao je Roben vrlo lako umesto u Čelzi - u Mančester junajted.

Nekadašnji igrač Junajteda Rio Ferdinand je na Instagramu odgovarao na pitanja korisnika ove društvene mreže. Tako se dotakao i Robena koji je svojevremeno bio ključni član Murinjovog Čelzija, sa kojim je osvojio dve titule prvaka Engleske.

Ferdinand je otkrio da je Roben vrlo lako mogao da završi i na Old Trafordu.

- Kakav igrač! Roben je bio sjajan. Trebali smo ga dovesti u Mančester - izjavio je Ferdinand, pa nastavio:

 - Mislim da je došao u trening kamp. Prošetao se po kampu i nije mu se svideo miris, pa je odšetao i otišao u Čelzi... Čoveče, nisam mogao da verujem. Bio bi sjajan za nas.

Robben je za Čelzi odigrao 106 utakmica od 2004. godine do odlaska u Real Madrid. Postigao je 19 golova i upisao 22 asistencije.

 - Kada je igrao, znali ste da će vratiti loptu na levu nogu, ali se levi bekovi nisu mogli nositi sa njim. Kao da bi rekao: Idem sada na levu stranu i vi ne možete učiniti ništa da me zaustavite... I nisu ništa mogli -  dodao je Ferdinand.

Ipak, uz sve pohvale na Robenov račun, Ferdinand veruje da je Junajted imao boljeg igrača na krilu od Holanđanina. Rajana Gigsa.

 - Gigs je bio neverovatan fudbaler. Levo krilo koje je pred kraj karijere prošlo u sredinu. Sjajan, sjajan fudbaler... Morao bih izabrati Gigsa. Ali i Roben je bio strašan - poručio je Ferdinand.