(VIDEO) Belgija savladala BiH u ludom meču, Šveđani nadomak SP


IZVOR: - 07.10.2017 | 17:54


Fudbaleri Belgije ne popuštaju gas, iako su već obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine. Ovoga puta pala je selekcija BiH u ludom meču na stadionu u Sarajevu - 3:4! Šveđani kanonadom Luksemburga došli na pola koraka do Mundijala.

Foto: Tanjug/AP

Šveđani bez milosti prema Luksemburžanima

Fudbaleri BiH i Belgije odigrali su meč kakav se retko viđa, za sve fudbalske sladokusce.

Vodili su gosti 1-0 i 3-2, ali su se žilavi Bosanci uvek vraćali i davali nadu svojim fanovima da mogu do velike pobede koja bi ih približila baražu na Svetsko prvenstvo.

Nakon velikih amplituda i promene rezultata u korist jednih i drugih, Janik Fereira-Karasko je pogotkom u 83. minutu za vođstvo "crvenih đavola" od 4:3 postavio konačan rezultat.

BiH će u poslednjem kolu morati da savlada Estoniju u gostima ukoliko želi da se uopšte nada mogućnosti da obezbede baraž. Belgijanci su već odavno obezbedili plasman na Mundijal naredne godine.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore
sofa_embed('sofa-standings-embed-1764-10585', window);

 

Švedska je u grupi A torpedovala Luksemburg rezultatom 8:0 i preuzela barem na kratko lidersku poziciju u grupi A. Po svemu sudeći oni će se sa Holanđanima u duelu poslednjeg kola boriti za prolaz iz grupe, mada Francuzi imaju sudbinu u svojim rukama i od njih sve zavisi.

Ništa još nije rešeno u ovoj grupi, pogotovo ako se podsetimo činjenice da je maleni Luksemburg u prošlom kolu otkinuo bod Francuzima na gostovanju.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore
sofa_embed('sofa-standings-embed-1757-10585', window);

 

U preostala dva susreta bez ikakvog takmičarskog značaja Farska Ostrva i Letonija su odigrali 0:0, dok je Estonija napunila do vrha mrežu Gibraltara - 0:6.