On je "skratio" krila "orlovima" u kvalifikacijama za EURO, a sada je "popio" kaznu za doping od UEFA!


IZVOR: Republika - 25.02.2020 | 19:34


Napadač Dinama iz Kijeva Artem Besedin zvanično je suspendovan od strane UEFA na godinu dana, jer je krajem prošle godine pao na doping kontroli!

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Srbija - Ukrajina

Besedin je "uhvaćen" posle meča između Dinama i Malmea 28. novembra, a do isteka suspenzije neće moći da igra ni za reprezentaciju.

To praktično znači da Besedin neće putovati na Evropsko prvenstvo, iako je aktivno učestvovao u kvalifikacijama. Štaviše, Srbiji je na Marakani dao gol u nadoknadi vremena za konačnih 2:2.

- Klub je 19. decembra 2019. godine dobio zvaničan dopis od strane UEFA o mogućoj kazni za Besedina. Da li ćemo se žaliti Sudu za sportsku arbitražu, objavićemo kada dobijemo ceo tekst odluke od UEFA. Nažalost, o nekim konkretnijim merama ne možemo da govorimo, zbog poverljivih delova disciplinskog postupka. Dinamo potpuno podržava Artema i učiniće sve da mu pomogne da se što pre vrati na teren - stoji u saopštenju Kijevljana.

Foto: Tanjug/AP

Artem Besedin (levo)

Besedin je karijeru počeo u Arsenalu i Metalistu iz Harkova gde je i rođen. Zatim je zaigrao za mlađe kategorije Dinama, išao i na pozajmicu, a za nacionalni tim Ukrajine je debitovao u pobedi protiv Srbije (2:0) u novembru 2016. godine.

Ove sezone dao je osam golova na 23 meča za Dinamo.