(VIDEO) Na šta ovo liči: PUTIN PRIPRETIO, PA SU RUSI BRŽE-BOLJE "SKLEPALI" STADION


IZVOR: 24sata.hr - 04.10.2017 | 14:37


Nakon što je Putin otvoreno zapretio izvođačima radova plaćanjem penala ukoliko stadioni za Svetsko prvenstvo ne budu izgrađeni na vreme, građevinske firme koje prave stadion u Jekaterinburgu pribegle su solomonskom rešenju kako bi završili stadion. Rezultat je krajnje bizarna sportska konstrukcija.

Foto: youtube.com/TACC

Ovo će biti jedinstven stadion u svetu fudbala, ali ne baš u pozitivnom smislu

- Bilo kakvo kašnjenje u pripremi za Svetsko prvenstvo je nedopustivo, ne smete biti lenji - oštro je upozorenje ruskog predsednika Vladimira Putina ministru sporta Pavelu Kolobkovu.

Na kašnjenja u izgradnji nisu imuni ni Rusi, to se događa gotovo svakom organizatoru velikih takmičenja, ali na kraju sve protekne u najboljem redu.

Možda je Putinova "opasna" poruka malo preplašila izvođače radova u Jekaterinburgu. Taj stadion renoviran je između 2007. i 2011. te je tako dobio lep, ovalan izgled.

Međutim, pojavio se ogroman problem - kapacitet stadiona je "stao" na 27 hiljada gledalaca i to ne ispunjava zahteve FIFA.

Rusi su odmah pronašli soluciju. U strahu od Putina ili ne, pala je improvizacija. Jedan deo stadiona su otvorili, pa postavili veliku montažnu tribinu čime je kapacitet odmah porastao na predviđenih 45 hiljada mesta.

Pogledajte u video-prilogu kakav je oblik sada dobio stadion u Jekaterinburgu na kome će biti igrane utakmice Mundijala sledeće godine.