(VIDEO) "Građani" nemilosrdni: Sitijevih šest komada u Birmingemu, veče rekorda za Serhija Aguera!


IZVOR: Republika - 12.01.2020 | 18:38


Iako se čini da će im treća vezana titula izmaći, fudbaleri Mančester sitija na posustaju. Na zatvaranju 22. kola gostovali su u Birmingemu ekipi Aston Vile, kući se očekivano vraćaju sa tri boda, a domaćina su počastili sa čak šest golova, susret na "Vila parku" okončan je rezultatom 1:6 (0:4).

Foto: Tanjug/AP

Fenomenalna utakmica na gostovanju za izabranike Pepa Gvardiole

Žustro su od starta krenuli "Građani", da bi bunker Aston Vile probili u 18. minutu. Briljantan prodor Mareza po desnoj strani, prišao je na par metara od gola rivala i potom matirao Njilanda za 1:0.

Samo šest minuta kasnije, Drinkvoter je olako izgubio loptu pred svojim golom, lopta je stigla do Mareza, koji postiže svoj drugi gol na utakmici za 2:0.

Već u 28. minutu je bilo 3:0 za goste, karakteristična bomba Kuna Aguera sa ivice kaznenog prostora, Njiland je bio nemoćan.

U poslednjim trenucima prvog dela igre se u listu strelaca upisuje i Gabrijel Žesus za 4:0.


Sve je bilo jasno na "Vila parku", ali se puleni Pepa Gvardiole nisu zaustavljali.

Igrao se 57. minut kada je ispisana i istorija Premijer lige.


David Silva je dodao loptu do Kuna Aguera, Argentinac je uspeo da ostane na nogama posle jednog jačeg duela, namestio se na udarac u kaznenom prostoru rivala i probušio mrežu iza Njilanda za 5:0.



Ovaj gol će Argentinac dugo pamtiti, kako je to bio njegov 156. gol u Premijer ligi, te je skočio na peto mesto liste najboljih strelaca u istoriji takmičenja, a postao je i najbolji strani strelac u istoriji PL, iza sebe je ostavio Tijerija Anrija.

Nije to bilo sve od Sitija, ređali su se napadi pred golom nemoćne Vile, da bi u 81. minutu Kun Aguero upisao i het-trik, još jedan efektan pogodak za 6:0.



Ispisao je tako još jedan rekord takmičenja, ovo je bio njegov 12. het-trik, pa je po tom parametru najbolji u istoriji PL, preskočio je legendarnog Alana Širera.

Gundogan je dao šansu domaćinu da koliko toliko ublaži ovaj bolan poraz, skrivio je jedanasterac, koji je u sudijskoj nadoknadi u gol pretvorio El Gazi.