Zvezdo, ne plači, vidimo se opet u LŠ!


IZVOR: Danijel KOKANOVIĆ - 13.12.2019 | 04:11


Kristijan Karembe (49) imao je strašnu karijeru, sa Francuskom je postao prvak sveta 1998. godine, igrao sa najvećim asovima fudbala i neočekivano rekao "zbogom" najpopularnijem sportu na svetu. Karembe je bio neizostavni deo u stvaranju evropski respektabilnog Olimpijakosa, koji je uz uspostavljanje dominacije u Grčkoj uporedo gradio imidž ozbiljnog tekmaca na evrosceni. Toliko je opčinio pirejske crveno-bele borbenim stavom da mu je predsednik Marinakis dodelio ulogu specijalnog savetnika za razvoj kluba.

Foto: Starsport

Kristijan Karembe

Funkcija najsličnija sportskom direktoru. Nakon trijumfa Olimpijakosa nad Zvezdom od 3:1, kojim je gost eliminisan iz Evrope, Karembe je tešio Beograđane u miks-zoni.

- Najteže je u fudbalu kada izgubite golom u finišu utakmice, ali na sličan način je Zvezda nas savladala u Beogradu 3:1. Boli takav poraz, ali ne sme Zvezda da očajava jer ima dobar tim, koji će, uveren sam u to, biti i naredne sezone deo Lige šampiona. Život ide dalje - istakao je nekadašnji vezista Reala za Srpski telegraf.

Karembe je bio oduševljen atmosferom u meču dva crveno-bela kluba.

- Nikada nisam ništa slično doživeo, a ni sam ne znam na koliko sam stadiona igrao. Za mene je "Kapija 7" najbolja navijačka grupa na svetu, a moram da pohvalim i Zvezdine navijače. Obe naše utakmice ove sezone su bile spektakli o kojima priča cela Evropa.

Foto: Tanjug/AP

Karembe: Preznojili ste me!

Otkrio nam je Kristijan Karembe i kako je proživljavao pravu dramu u finišu meča 6. kola B grupe Lige šampiona u sredu uveče.

- Uh, baš sam se preznojio. Napadali smo i napadali, ali lopta nikako da uđe u gol. Neuporedivo sam lakše preživljavao takve situacije dok sam bio fudbaler nego sada kada sam funkcioner - iskren i sa prepoznatljivim osmehom rekao nam je Karembe na engleskom.