Murinjo izaziva rivale: Ko sme sa nama?


IZVOR: Republika - 12.12.2019 | 10:01


Trener fudbalera Totenhema Žoze Murinjo je izuzetno samouveren, on smatra da će njegovu ekipu svi želeti da izbegnu na žrebu za osminu finala Lige šampiona.

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo

Totenhem se plasirao u nokaut fazu Lige šampiona, a u poslednjoj utakmici u grupi izgubio od Bajerna iz Minhena sa 1:3. Pošto je ekipa i pre tog meča obezbedila drugo mesto u Grupi B, u Nemačkoj nisu igrali najbolji igrači Hari Kejn, Dele Ali i Jan Vertongen.

- Ekipe koje su bile prvoplasirane u svojim grupama neće želeti da igraju protiv nas. Mislim da smo mi jedna od najjačih ekipa iz drugog šešira. Do kraja februara upoznaću bolje moje igrače i oni će mene bolje shvatati. Imamo još dva meseca zajedničkog rada i bićemo spremniji- rekao je Murinjo.

Žreb za osminu finala Lige šampiona održaće se u ponedeljak u Nionu. U prvom šeširu će biti prvoplasirane ekipe iz grupa - Barselona, Bajern Minhen, Juventus, Lajpcig, Liverpul, Mančester siti, Pari Sen Žermen i Valensija.

U drugom šeširu su drugoplasirani - Atalanta, Atletiko Madrid, Borusija Dortmund, Čelsi, Lion, Napoli, Real Madrid i Totenhem.

Govoreći o utakmici sa Bajernom, Murinjo je rekao da je i pored dominacije Nemaca, njegova ekipa imala dobre momente i bila je u situaciji da juri rezultat.

- U prvom poluvremenu imali su više šansi, ali mi smo bili na minut od toga da na poluvreme odemo sa 1:1. Primili smo gol u trenutku kada je Son ulazio u igru. Želim da se vratimo, a to mora da bude u četvrtfinalu ili polufinalu, pošto ne možemo da igramo protiv Bajerna u osmini finala. Želim da se vratimo na pravu utakmicu, utakmicu kakvu svi volimo- rekao je Murinjo.