Napoli dobio novog trenera!


IZVOR: Republika - 11.12.2019 | 17:39


Fudbalski klub Napoli objavio je da je Đenaro Gatuzo imenovan za novog trenera, pošto je dan ranije uručen otkaz Karlu Anćelotiju.

Foto: Tanjug/AP

Dris Mertens

Anćeloti je otkaz dobio u sredu uveče, posle trijumfa Napolitanaca nad Genkom 4:0 u Ligi šampiona, zahvaljujući kojem je italijanski klub potvrdio svoje mesto u nokaut fazi. Svemu tome su prethodile spekulacije o budućnosti iskusnog stručnjaka, posebno zbog njegovog učešća u pobuni tima zbog odluke predsednika Aurelija de Laurentisa o karantiju posle niza loših rezultata.

S druge strane, Gatuzo je bio bez angažmana od kraja prošle sezone, kada je dobio otkaz u Milanu, pošto ‚Rosoneri‘ nisu uspeli da dođu do mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Milan je sezonu završio sa bodom zaostatka u odnosu na Atalantu i Inter. Prethodno je vodio švajcarski Sion i Palermo.


Tokom igračke karijere, Gatuzo je upisao 467 nastupa u dresu Milana, gde je sarađivao sa Anćelotijem. U tom periodu su osvojili dve titule u Ligi šampiona i jednu u Seriji A. Sa reprezentacijom Italije je došao do svetske krune 2006. godine.