Voša poražena u vojvođanskom derbiju, južnjaci bez primljenog gola do pobeda, Voždovac produžio krizu Javora!


IZVOR: Republika - 08.12.2019 | 16:17


Nakon pobede Partizana na Banjici protiv Rada, danas su odigrane još šest utakmica dvadesetog kola Linglog Superlige Srbije. Videli smo pet pobeda domnaćih ekipa uz jedan trijumf gostiju, a najveću pažnju privukao je pre svih vojvođanski derbi na severu Srbije.

Foto: Starsport

TSC vlada severom Srbije!

Napredak je posle pobede nad Partizanom u sredu nastavio pobedničku seriju, a pred Čarapanima u Kruševcu je pala ekipa šabačke Mačve.

Na stadionu Mladost, domaćin je slavio sa 2:1 golovima Miroslava Bjeloša u 17. i 70. minutu, dok je počasni pogodak za goste bio delo Filipa Božića u 48. minutu.

Jedno od iznenađenja kola viđeno je u Novom Sadu, gde je Proleter savladao četvrtoplasirani Čukarički sa 2:1.

Ekipa Branka Žigića je do pobede stigla preko Mirosavljeva u 30. i Siniše Babića u 72. minutu. Sa druge strane, precizan sa penala bio je kapiten Čuke, Marko Docić u 67. minutu susreta.

Rutinske i sigurne pobede bez primljenog gola na svojim terenima ostvarili su Radnik i Radnički Niš. Surduličani su sa 2:0 savladali Inđiju, dok je na Čairu pala lučanska Mladost sa 3:0.

Plavi sa juga Srbije do pobede nad ekipom iz Srema stigli su golovima Pavlova u 46. i Nemanje Tomića iz penala u 61. minutu, dok je ekipa Miše Kosanovića trijumfovala preko Đorđevića u 21. , Ostojića u 70. i Nome u 87. minutu susreta.

Foto: Starsport

Sedma pozicija za Meraklije!

Loša forma Javora nastavila se i protiv Voždovca koji je u Ivanjici slavio posle preokreta sa 2:1. Domaća ekipa sada ima četiri vezana poraza, a povela je preko Nikole Petkovića u 23. minutu.

Ipak, pobedu "zmajevima" donose Stanisavljević u 43. i Gjorgijevski u 59. minutu utakmice za šesto mesto na tabeli.

Vojvođanski derbi u Senti pripao je domaćinu i to bez primljenog gola. TSC je savladao Vojvodinu sa 2:0 i popeo se na peto mesto na tabeli.

Borko Duronjić je posle pola sata doveo do prednosti domaćina, dok je konačan rezultat postavio Vladimir Silađi u 45. minutu utakmice.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-1107-23779', window);