Milošević ostaje, spremio metlu za pola tima!


IZVOR: Emir SELMANI - 06.12.2019 | 04:11


Najavio je trener Partizana Savo Milošević (46) da neće čekati da ga uprava ili navijači teraju iz Humske nakon debakla protiv Napretka (od 2:0 do 2:3) u 19. kolu Superlige. To je upalilo alarme na crno-beloj strani Topčiderskog brda, pa je Savo pozvan na hitan sastanak sa generalnim direktorom kluba Milošem Vazurom, gde mu je pružena apsolutna podrška i data sloboda da u januaru od nule kreira tim po sopstvenom izboru.

Foto: Starsport

Pravi čistku - Savo Milošević

Savo je, prema saznanjima Srpskog telegrafa, rešio da uzme metlu u ruke i počisti gotovo pola tima već u januarskom prelaznom roku, a uprava je obećala da će mu dovesti adekvatna pojačanja.

SPAS SEZONE

Partizan je tek na četvrtom mestu u domaćem šampionatu, iza Čukaričkog, Vojvodine i lidera Crvene zvezde, za kojom zaostaje čak 11 bodova. Evropsko proleće ostalo je samo pusti san, pa je jedina opcija za spas sezone osvajanje Kupa peti put u nizu. Međutim, za Miloševića je najvažnije da postavi temelje novog tima koji bi spreman dočekao narednu sezonu i pokušao da napravi iskorak u Evropi i prekine dominaciju Zvezde u Superligi.

- Izjava Save Miloševića da bi mogao da ode iz kluba uzrujala je članove uprave Partizana, pa je generalni direktor Miloš Vazura brže-bolje zakazao sastanak sa trenerom, na kom je od njega dobio obećanje da neće napuštati kormilo ekipe. Savo je istakao da mnogi igrači ne zaslužuju da nose crno-beli dres i da bi u januaru trebalo da usledi čistka, za šta je dobio podršku uprave - priča naš dobro obavešteni sagovornik iz Humske.

Milošević je ovakav scenario najavio između redova u izjavi posle poraza od Napretka.

- Neozbiljnost nekih igrača prevazilazi granice koje lično mogu da podnesem. Status mnogih igrača, a i moj, ood velikim je znakom pitanja - poručio je Savo.

Fudbaleri koji bi u januaru trebalo da napuste Humsku su Milan Smiljanić, Đorđe Ivanović, Aleksandar Šćekić, Zlatan Šehović, Filip Kljajić, kao i Nemanja Miletić. Neizvestan je status Zorana Tošića, kom uprava duguje ogroman novac za plate, dok su Suma, Natko i Sadik zakucani kao igrači koji moraju da ostanu.

KAO GROMOBRAN

I upravi crno-belih u ovom trenutku ne odgovara da menja Miloševića jer je on svojevrsni gromobran u relaciji sa navijačkim frakcijama, od kojih bi neke rado videle leđa aktuelnom rukovodstvu.

- Uprava nije luda da se odrekne Miloševića jer je stav navijača i rukovodstva da Partizan ponovo igra dopadljiv i napadački fudbal. Nekoliko loših rezultata neće pokvariti tu sliku, a i Savo kao veliko ime i legenda kluba stoji kao neko iza koga uprava može da se sakrije i prikrije svoje propuste koji doprinose lošim rezultatima - ističe izvor Srpskog telegrafa.

Foto: Starsport

Grobari protiv Uprave, ali uz Savu!

ONI ODLAZE U JANUARU:

Slobodan Urošević

Milan Smiljanić

Đorđe Ivanović

Aleksandar Šćekić

Zlatan Šehović

Filip Kljajić

Nemanja Miletić

* Zoran Tošić - Neizvestan jer mu se duguje mnogo para

Foto: Starsport

Rekonstrukcija u Humskoj!

Partizan najavio poraz od Napretka?!

Neko u Humskoj kao da je znao da će izabranici Sava Miloševića položiti oružje pred Napretkom, pa je tako na zvaničnom sajtu kluba dva dana pred duel sa "čarapanima" izašao, u najmanju ruku, bizaran tekst. U njemu su pod naslovom "Napredak nam je puno puta naudio" opisani svi skorašnji i davnašnji neuspesi crno-belih protiv Kruševljana, koji su opisani kao jedan od opasnijih rivala. Na taj način kao da je stvoren alibi u slučaju novog neuspeha.

Kada se u obzir uzme i činjenica da je na meču Partizana i Napretka kladioničarskim rečnikom došao prelaz iz keca u dvojku, na koji je kvota čak 56.00, ne čudi što po društvenim mrežama pojedinci sumnjaju u regularnost ove utakmice.

Foto: printscreen/partizan.rs