Vučić: Cilj da Srbija bude domaćin Lige Šampiona 2020, a Beograd centar Evrope


IZVOR: Republika - 04.12.2019 | 11:23


Novoizabrani predsednik Kluba malog fudbala Crvena zvezda Aleksandar Vučić, predsednik udruženja "CarGo", najavio je danas da će njegova misija za narednu godinu u vođenju Kluba biti da Srbija bude domaćin Lige šampiona.

Foto: Promo foto

- Nova uprava i moj tim predstavljaju pojačanje Klubu, unosimo novu energiju. Ta energija je pobednička, a pobeda neće biti samo naša, već će značiti i pobedu cele Srbije. U tome ćemo uspeti ako do proleća uspemo da sprovedemo sve planirane reforme u Klubu. Zajedničkim snagama će Beograd biti centar Evrope sledeće godine - kaže Vučić.

Govoreći o planovima nove uprave, na svojoj prvoj konferenciji za medije u ulozi predsedika KMF, Vučić je istakao da će se truditi da organizaciono unapredi rad, okupi prijatelje Kluba i približi mali fudbal građanima.

-Mali fudbal su igrali naši očevi, to je bio sport kojim su se rekreativno, ali i profesionalno, bavili ljudi širom regiona. Kako bismo vratili taj duh starih vremena, koristićemo i moderne tehnologije. Ovaj sport moramo da približimo mladim generacijama koristeći tehnologiju koja je njima bliska, kako bi umesto na ulici bili u punim halama gde će se razvijati zdrav sportski duh - izjavio je Vučić na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Govoreći o daljim aktivnostima, Vučić je rekao da za Zvezdine futsalere neće biti odmora ni tokom praznika već moraju da nastave sa treninzima, kako bi zadržali formu i pripremili se za izazove već početkom sledeće godine. 

Vučić je kao predsednik Udruženja građana CarGo istakao da ga sa Klubom malog fudbala Crvena zvezda spaja i misija humanosti, te da će već sredinom meseca biti odigrane humanitarne utakmice kako bi se prikupio novac za lečenje trogodišnje devojčice Ivane Bjelogrlić, koja ima tumor na bubregu.

- Moramo da ojačamo i humanitarni aspekt, jer sport mora da vrati svoju društvenu ulogu. Pozivam sve simpatizere kluba da budu deo zajedničke humanitarne misije. Sva deca, među njima i mala Ivana, imaju pravo na život, da rastu i da se razvijaju, a obaveza svih nas je da učinimo sve kako bismo im to i omogućili - naglašava Vučić.

Novoizabrani predsednik Kluba je zahvalio dosadašnjoj upravi na ostvarenim rezultatima i na tome što su prepoznali CarGo i pozvali ih da učestvuju u građenju budućeg evropskog šampiona.

- Veoma sam ponosan što sam postao predsednik tima koji godinu završava bez poraza i nerešenog rezultata. Godine pred nama su godine novog lica srpskog sporta - zaključio je Vučić.