Stojkovića menja genije za penale: Partizan se pojačava reprezentativcem Srbije između stativa!


IZVOR: Mozzart Sport - 02.12.2019 | 18:06


Talentovani golman Voždovca i mlade reprezentacije Srbije Milan Ilić nalazi se na meti Partizana, saznaje Mozzart sport.

Foto: Starsport

Vladimir Stojković

Ilić je dete Vojvodine, ali kako nije dobio šansu u Novom Sadu pored neprikosnovenog Emila Rockova odlučio je da, posle sezone na pozajmici u Proleteru, avgusta 2018. pređe u Voždovac i za sezonu i po u dresu Zmajeva postao jedan od boljih mladih golmana na superligaškog sceni.

Dosad je skupio 45 utakmica za tim iz Zaplanjske ulice, a posebno se istakao odbranjenim penalima. Od 13 kaznenih udaraca zaustavio je čak šest i to: Aleksi Vukanoviću dok je nosio dres Napretka, lane Milanu Makariću na meču sa OFK Bačkom i Stefanu Čoloviću iz Proletera, da bi u aktuelnoj sezoni prozreo udarce Ivana Rogača iz Inđije, Đura Zeca iz Napretka i Nenada Lukića iz TSC-a.

Foto: Starsport

Marko Ilić protiv Crvene zvezde na utakmici tokom vikenda

Iako je Voždovac u subotu veče poražen na stadionu „Rajko Mitić“, stručnjci su saglasni u oceni da je Marko Ilić (ugovor do juna 2021) imao nekoliko zapaženih intervencije i protiv Crvene zvezde.

Marko Ilić nije jedini golman na koga iz Partizana motre, što svedoči o planu da se tokom zime i taj deo ekipe osnaži. Mada će mnogi pomisliti da je dovođenje novog čuvara mreže usko vezano sa kiksom Vladimira Stojkovića u Hagu, takav zaključak ne odgovara istini, jer je odavno prisutna ideja da se angažuje još jedna „jedinica“ u situaciji kad Nemanji Stevanoviću ugovor ističe sledećeg, a Filipu Kljajiću leta 2021.

Foto: Starsport

Šest penala je odbranio mladi reprezentativac Srbije

Kako je i sam Stojković u jeseni karijere, jasno je da crno-beli moraju da misle na budućnost i da se rukovode idejom da angažuju kvalitet sa srpske scene, jer bi bilo pogubno ako bi jedno mesto stranca potrošili na čoveka među stativama.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-1107-23779', window);