Prvi put u startnoj postavi i het-trik Langa za ubedljivu pobedu Ajaksa!


IZVOR: Republika - 01.12.2019 | 13:35


Fudbaleri Ajaksa zabeležili su devetu pobedu zaredom u domaćem prvenstvu, pošto su u 15. kolu na gostovanju savladali Tvente sa 5:2. Heroj Ajaksa postao je 20-godišnji Noa Lang, koji je postigao het-trik u prvom meču u kojem se našao u startnoj postavi.

Foto: Tanjug/AP

Noa Lang

Bila je to peta utakmica zaredom na kojoj je Ajaks postigao više od četiri gola u domaćem prvenstvu.

Ekipa iz Amsterdama je slavila posle preokreta, iako je posle samo 20. minuta gubila sa 2:0. 

Zapretili su gosti već u prvim minutima meča, ali su već u 15. minuti primili gol. Tvente je u vođstvo doveo Keito Nakamura. Samo četiri minuta kasnije Ajtor Kantalapjerda je udvostručio prednost domaćih.

Ipak, nastavak meča je doneo dominaciju Ajaksa. Već u 32. minutu Noa Lang je postigao prvi gol, pa je smanjio zaostatak gostiju na 2:1. Do kraja poluvremena ekipa Ten Haga je imala još jednu izglednu priliku, ali je nije iskoristila.

Početkom drugog dela utakmice, posle asistencije Dušana Tadića, Lang je postigao i drugi gol. Igrao se 51. minut.

Ubrzo potom je Ajaks i poveo. Strelac u 61. minutu je bio Klas-Jan Huntelar. Već u 70. minutu Lang je zaokružio fantastičnu partiju svojim trećim golom za 4:2.

Konačni rezultat postavio je u poslednjem minutu sudijske nadoknade Huntelar.

Ajaks je ostvario 13. pobedu u domaćem prvenstvu i sa 41 bodom se nalazi na prvom mestu na tabeli. Tvente je pretrpeo sedmi poraz, te se sa 18 bodova nalazi na 12. poziciji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-39-23873', window);