Italija masakrirala Jermeniju, devet komada u Palermu za 10/10, Norveška slavila u gostima!


IZVOR: Republika - 18.11.2019 | 21:59


Pretposlednji dan poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine doneo nam je deset golova na jednoj utakmici. Veče je obeležila pobeda Italije od 9:1 protiv Jermenije, a susret je odigran na jednom zanimljivom stadionu, sa velikom, ali nažalost ugašenom istorijom.

Foto: Tanjug/AP

Italija sa 10/10 na Evropsko prvenstvo!

Iz grupe D na Evropsko prvenstvo plasirale su se selekcije Švajcarske i Danske, dok je Republika Irska ostala kratka za drugo mesto koje je ipak pripalo borbenim Skandinavcima. 

Švajcarci su bili ubedljivi u gostima protiv Gibraltara sa čak 6:1, pet igrača je postiglo golove, a dva je upisao Sedrik Iten, napadač Sent Galena.

U Dablinu  je Danska proslavila odlazak na EP, a domaćine je samo pobeda vodila na isto takmičenje.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-4511-19857', window);

 

Španija i Švedska su ubedljivim pobedama proslavili odlaske na kontinentalno takmičenje. Furija je tukla Rumuniju sa 5:0, dok su "žuto-plavi" bili bolji sa 3:0 od Farskih Ostrva.

Rival Srbije u bažu za Ligu nacija, Norveška je slavila u gostima sa 2:1 protiv Malte.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-4513-19857', window);

 

A sada prelazimo na događaj večeri! Italija je do nogu dotukla Jermeniju sa 9:1 na stadionu "Renco Barbera" i tako se na Evropsko prvenstvo plasirala sa svih deset pobeda, odnosno tridest bodova i gol razlikom od +33! 

Strelci za "azure" bili su dva puta Imobile i Zaniolo, dok su po jednom pogađali Kjeza, Barela, Žoržinjo, Romanjoli i Orsolini.

Finska je u Grčkoj izgubila sa 2:1, ali je ipak u prethodnom kolu proslavila odlazak na prvo Evropsko prvenstvo u istoriji.

Naši susedi, reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je sa 3:0 u gostima protiv Lihenštajna. Četa Roberta Prosinečkog slavila je golovima Ćivića i Hodžića dva puta.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-5348-19857', window);