Za Pepa je ON među najboljima u Evropi!


IZVOR: Republika - 02.11.2019 | 10:14


Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola pohvalio je svog igrača Ilkaja Gindogana rečima da nije očekivao od njega toliku raznovrsnost.

Foto: Tanjug/AP

Pep Gvardiola

- Toliko je inteligentan kao igrač, a to je jedan od kvaliteta koje najviše cenim kod svojih igrača. On razume sve što se desilo tokom utakmice i rešava probleme što je brže moguće, i u napadu i u odbrani - rekao je Gvardiola i dodao:

- Može da igra u više uloga. Kada je bliže šesnaestercu, on je momak koji daje golove i ima karakter. Nisam očekivao da će posle godinu-dve biti tako konstantan kao zadnji vezni. Izuzetan je igrač, iskreno, jedan od najboljih u Evropi zapravo.


Rodri je povređen, Fernandinjo u poslednje vreme igra u odbrani, pa je Siti bio nešto tanji u sredini terena – 29-godišnji Gindoan maestralno je popunio rupu.

- U prošlosti sam koristio druge igrače na toj poziciji, ne Gindogana, eto vidite koliko sam pogrešio. Toliko je agresivan bez lopte, tačno zna koje su kretnje potrebne – nije tipični zadnji vezni, ali izvanredan je - zaključio je Gvardiola.

Siti u subotu od 16 časova dočekuje Sautempton.