"Ako hoće da bude najveći, Mesi mora da ode u Real Madrid!"


IZVOR: Republika - 31.10.2019 | 20:02


Poslednjih mnogo godina ne stišava se diskusija ko je bolji, da li Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo. Svoj doprinos ovoj diskusiji dao je i nekadašnji argentinski golman Hugo Gati, koji je izneo veoma zanimljivo mišljenje.

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi protiv Eibara čiji je golman Marko Dmitrović

- Mesi neće moći da se poredi sa Kristijanom Ronaldom, Maradonom ili Peleom dok se ne dokaže u još nekom klubu, osim u Barseloni. Dok Mesi igra kod kuće, gde je navikao i gde mu je komforno, Ronaldo se otisnuo u najveći svetski klub. Mesi mora da skupi petlju i da ode tim putem, u Real, da pokaže da može da uspe i negde drugde. U suprotnom, biće kao i mnogi drugi igrači - rekao je Gati.

Nekadašnji čuvar mreže Boke Juniors, dvostruki osvajač Kopa Libertadores, osvajač Interkontinentalnog kupa 1977. kao i igrač godine u Argentini 1982. smatra da mu ne idu u prilog i nedostatak trofeja sa reprezentacijom.

- Zvuči kao da sam anti fan Argentine, ali mora Mesi da se dokaže u velikim utakmicama, a ne samo tamo gde ima komfor. Mesi dobro igra kada ga puste da dobro igra. Veoma je to lako kada igra na omiljenom mestu - zaključio je zemljak kapitena Barselone.

Mesi je u karijeri osvojio 10 La liga, četiri Lige šampiona, šest puta Kup kralja, šest Zlatnih lopti, a za Barselonu je postigao 608 golova i imao 247 asistencije na 695 utakmica. Za reprezentaciju ima tri izgubljena finala, dva Kopa Amerike i Svetsko prvenstvo 2014. na kojem je bio proglašen najboljim igračem

Foto: Tanjug/AP