Košarkaši Evrolige poručili Pešiću: Zajedno smo!


IZVOR: Republika - 28.10.2019 | 12:12


Posle prošlonedeljne izjave Svetislava Pešića da direktor Asocijacije evroligaških igrača Boštjan Nahbar "nije normalan" zbog onoga na čemu to udruženje insistira reagovala je i ELPA kratkim saopštenjem na Tviteru.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić je negodovao zbog dogovora po kojem pripremni period evroligaških timova može da počne najranije 24. avgusta. Srpski trener koji predvodi Barselonu smatra da je taj period prekratak i zbog toga je oštro kritikovao Boštjana Nahbara koji radi kao direktor Asocijacije evroligaških igrača. Ta Asocijacija je upravo napravila ovakav dogovor sa Evroligom. 

 - Kao evroligaški igrači, shvatamo da ćemo sretati pojedince koji neće u potpunosti shvatiti ili se usaglasiti sa našim inicijativama. Pored toga i dalje ćemo nastaviti sa kolektivnim razgovorima sa Evroligom i sa klubovima kako bismo unapredili karijere igrača i celokupnog košarkaškog proizvoda. Naš cilj nas motiviše da nastavimo da radimo naporno na i van terena. Ujedinjeni - poručila je saopštenjem na Tviteru Asocijacija evroligaških košarkaša.