Majstor Tadić golom pogurao Ajaks ka pobedi, AZ primio četiri komada kod kuće!


IZVOR: Republika - 19.10.2019 | 18:41


Fudbaleri Ajaksa upisali su pobedu na gostovanju Valvajku, dok je AZ Alkmar poražen na svom terenu od Herenvena.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Dušan Tadić

Holandski velikan slavio je sa 2:1, a prvi gol na utakmici postigao je sjajni Dušan Tadić.

Valvajk je dugo mučio favorizovanog rivala, pa je posle prvih 45 minuta na semaforu stajalo 0:0. Ipak, odmah na startu drugog poluvremena Tadić koristi sjajnu asistenciju Desta i donosi prednost Ajaksu.

Valvajk se nije predavao, pa je u 63. minutu preko Bakarija stigao do izjednačenja. Jurio je Ajaks pobedu posle primljenog gola i na kraju je uspeo. Kvinsi Promes je poslao pravu bombu pod prečku gola domaće ekipe i postavio konačan rezultat u 76. minutu, ponovo se u ulozi asistenta našao Dest.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa je Ajaks upisao novi trijumf.

Partizan je izgubio ranije tokom dana od Mladosti iz Lučana, a njegov rival iz grupne faze Lige Evrope doživeo je šokantan poraz na svom terenu od Herenvena rezultatom 4:2.

Gosti su poveli već u 7. minutu preko Botmana. Ron Vlar je u 31. minutu doneo izjednačenje Alkmaru. Ipak, do kraja prvog poluvremena Herenven postiže još dva gola. Prvo je u 36. pogodio Kongolo, a onda je u trećem minutu nadoknade mrežu AZ-a zatresao i Odgard.

Stengs je na startu drugog poluvremena smanjio na 3:2, i činilo se da će AZ barem uspeti da izbori bod. Ipak, sve nade su pale u vodu nakon što je fudbaler domaćina Kupmeiners u 63. minutu postigao autogol i postavio konačnih 2:4.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-39-23873', window);