Azerbejdžanac bio umešan u ubistvo: BIVŠI ROBIJAŠ šokirao Hrvate!


IZVOR: Slobodan VRAKELA - 11.09.2019 | 03:21


Reprezentacija Azerbejdžana napravila je veliko iznenađenje pošto je u 5. kolu E kvalifikacione grupe za odlazak na EVRO 2020 protiv Hrvatske odigrala 1:1. Azerima je ovo prvi bod u kvalifikacijama, a osvojili su ga uz pomoć bivšeg robijaša.

 

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Džavid Husejnov

Naime, Džavid Husejnov (31), vezni fudbaler Zire i azerbejdžanske reprezentacije, pre četiri godine našao se u centru skandala jer je optužen da je sa petoricom prijatelja i rođaka učestvovao u prebijanju tamošnjeg novinara Rasima Alijeva, koji je kasnije podlegao povredama u bolnici.

Inicijalni incident se desio 2015. godine posle utakmice Lige Evrope Gabala - Apolon, kada je Husejnov mahao turskom zastavom.

To je na Fejsbuku oštro kritikovao novinar Rasim Alijev, inače u tamošnjoj javnosti poznat po radu u nevladinim organizacijama i medijima.

Pre napada Alijev je otkrio da je dobijao pisma i telefonske pozive uvredljive sadržine od ljudi koji su se predstavljali kao Husejnov i njegov rođak. Ipak, Alijev je pristao da se nađe na šolji čaja kako bi izgladili odnose.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Fudbalska reprezentacija Azerbejdžana

Međutim, čim se pojavio na dogovorenom mestu, pet muškaraca je odmah počelo da ga tuče. Kasnije je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici.

Na suđenju je dokazano da je Husejnov pomagao batinašima u skrivanju i da je prikrivao kriminalno delo, zbog čega je osuđen na četiri godine zatvora. Usled dobrog vladanja, pušten je ranije na slobodu, pa je već 2017. zaigrao fudbal i ponovo obukao dres sa nacionalnim grbom.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Luka Modrić

Husejnov je u ponedeljak uveče čuvao Modrića i majstorski je odradio posao, da bi odličnu partiju krunisao golom. Ipak, ono što je uradio novinaru Alijevu, zajedno sa svojim drugovima, obeležilo ga je za ceo život.