Matić udario na Solskjera!


IZVOR: Republika - 05.09.2019 | 08:30


Pred start sezone spekulisalo se kako bi Nemanja Matić mogao da ponese kapitensku traku Mančester junajteda, kao jedan od najiskusnijih i najvažnijih igrača u timu. Od toga na kraju nije bilo ništa, Ole Gunar Solskjer odlučio je da ulogu vođe poveri Ešliju Jangu, a srpski vezista čak je ostao bez mesta u startnih 11. Matić ne krije da mu novi status ni najmanje ne odgovora, a iz svake njegove izjave može se zaključiti kako mu nije pravo zbog svega što mu se događa poslednjih nedelja.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Nemanja Matić(desno) u duelu sa Sadiom Maneom

Stasiti Srbin bio je nezamenjiv kod Žozea Murinja, bio je glavna karika u veznom redu "Đavola." Ove sezone svega 22 minuta na terenu i to u poslednjem susretu protiv Sautemptona, kada je ušao kao zamena...

- Trener odlučuje koji će tim na teren. Ako taj tim Mančestera ne bude mogao da se bori za titulu - to će biti njegova krivica -  kazao je bez mnogo okolišanja Matić. 

- Dugo već igram fudbal, odigrao sam skoro sve utakmice u svim klubovima u kojima sam bio. Da bih ja mogao da igram neko je morao da sedi na klupi i da prihvati tu činjenicu. Sada sam ja u takvoj situaciji i moram to da prihvatim - nastavio je reprezentativac Srbije. 

Ole Gunar Solskjer odlučio je da Polu Pogbi društvo u srcu terena pravi mladi Skot Mektominej. Matić kaže da poštuje odluku trenera, ali da je spreman da mu dokaže da se prevario...

Foto: Tanjug/AP

Ole Gunar Solskjer

- U prvih nekoliko utakmica sastavljao je tim bez mene. Radim koliko mogu i poštujem njegove odluke. Na meni je da mu pokažem i dokažem da nije u pravu, pa da me vrati u prvi tim, gde pripadam. Ne, između mene i Solskjera nema nikakvih problema. Rekao sam mu da se ne slažem sa njim i to je sve. On odlučuje - zaključio je Matić, očito želeviši još jednom da podvuče kako će na kraju, kada se crta podvuče, svu odgovornost za (ne)uspehe snositi isključivo Ole Gunar Solskjer.