TRANSFER LETA U SRBIJI: MARKO DEVIĆ JE NOVI IGRAČ VOŽDOVCA!


IZVOR: Republika - 19.08.2019 | 12:00


Fudbalski klub Voždovac danas je predstavio svoje novo pojačanje, ono koje će sigurno privući najveću pažnju fudbalske javnosti. Iskusni napadač, Marko Dević, zadužo je danas opremu kluba iz Zaplanjske ulice u kojoj će nastupati ove sezone.

Foto: FK Voždovac

Marko Dević

Čovek koji je fudbalskim umećem toliko opčinio Ukrajince, da su mu ponudili pasoš i mesto u reprezentaciji pored legendarnog Andreja Ševčenka, od danas je zvanično član Voždovca. Dević je prvi igrač koji je postigao het-trik u dresu ukrajinskog nacionalnog tima, a u 35 zabeleženih nastupa, postigao je 7 pogodaka.

Fudbaler koji je kroz karijeru igrao za Šahtjor iz Donjecka, Rubin iz Kazanja, Rostov i Metalist iz Harkova nakon 14 godina vratio se u Srbiju i napominje da mu je drago što dolazi u „zdravu fudbalsku sredinu“.

- Najveći motiv za povratak u Srbiju je naravno porodica. Osetio sam, i pored drugih ponuda, da je vreme da se vratim kući. Srećan sam što sam postao član Voždovca, jer je jedan od najboljih klubova u Srbiji, i ono što je najbitnije, to je jedna zdrava fudbalska sredina, i takođe to je klub iz kojeg sam otišao u inostranstvo. Polako se upoznajem sa ekipom i momcima, i očekujem da ću se ubrzo adaptirati ekipi - rekao je Dević.

Svojim enormnim iskustvom Dević sigurno može da pomogne mlađim igračima Voždovca, a toga je i on sam svestam.

- Želim da pomognem mladim igračima, da se razvijaju u pravom smeru, i uvek sam dostupan za savet ili bilo šta drugo što im može pomoći u daljem razvoju, kao i da budem dobar primer, kako na terenu, tako i van terena. Želim da svi zajedno napravimo što veći rezultat, i jedva čekam da zaigram na „krovu“- nastavio je iskusni napadač.

Upitan da uporedi Voždovac iz kojeg se otisnuo pre 15 godina, sa modernizovanim klubom kakav je danas, Dević se našalio i rekao:

- Klub sada ima fenomenalne uslove za rad, jedino je stadion na malo većoj nadmorskoj visini nego što sam ga ostavio kada sam otišao 2004. godine - zaključio je Marko Dević.

Dević se odmah priključio novim saigračima na treninzima, a priliku za povratnički nastup u srpskom fudbalu imaće ovog vikenda, i to baš na „krovu“, jer ekipa Voždovca dočekuje lučansku Mladost u subotu od 20 časova.