Srbija sa Lukom jaka kao stena!


IZVOR: Danijel KOKANOVIĆ - 17.08.2019 | 03:21


Selektorsko-direktorski tandem Ljubiša Tumbaković i Vladimir Matijašević zasukali su rukave i krenuli u jednu od ključnih misija na putu Srbije do plasmana na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Proteklih dana boravili su u Londonu i uspešno realizovali posao oko povratka Luke Milivojevića (29) u nacionalni tim. Nacija je odahnula, pa će kapiten Kristal palasa prvi put posle 27. jula prošle godine nositi crveni dres sa ocilima na grudima.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Luka Milivojević

Da je napravljen odličan potez na radost svih fudbalskih zaljubljenika u našoj zemlji, smatraju i treneri Dragoslav Stepanović (70) i Ljubinko Drulović (50), koji za Srpski telegraf objašnjavaju šta će nekadašnji vezista Olimpijakosa, Anderlehta i Crvene zvezde doneti "orlovima".

GAZIĆEMO REDOM

Popularni Stepi, koji radi kao ambasador Ajntahta, kluba u kojem je stekao najveću trenersku slavu, za naš list naglašava da za srpski fudbal dolaze bolji dani.

- Milivojević je igrao odlično za reprezentaciju i svi smo bili na gubitku njegovim neigranjem za "orlove" u poslednjih godinu dana. On ima čvrst karakter i nepokolebljiv je, a kada mu nešto smeta, ne zna da prećuti. Javno je govorio o problemima sa bivšim selektorom i čim je Mladen Krstajić otišao s klupe, uklonila se prepreka za Lukin povratak. Igrač koji drži jednog solidnog premijerligaša vodiće Srbiju do plasmana na Evropsko prvenstvo, nemam dilemu. Mala smo zemlja i ne smemo da se odričemo takvih asova. Siguran sa da će Tumbaković prepoznati njegovu lidersku crtu - ističe Stepanović za Srpski telegraf.

LOGIČAN POTEZ

Nekadašnji selektor Srbije Drulović veruje da će vezni red nacionalnog tima biti značajno jači povratkom kapitena Kristal palasa.

- To što je Luka pristao da se vrati u reprezentaciju je potpuno očekivan i logičan sled događaja posle promene selektora. Jer u tandemu sa Nemanjom Matićem ili Nemanjom Maksimovićem Milivojević, ubeđen sam, doneće veliko iskustvo i kvalitet centralnom delu veznog reda. Luka bi mogao da bude istinski vođa "orlova", to je igrač kojeg bi svaki trener poželeo u timu - zaključio je selektor reprezentacije Uzbekistana do 23 godine.