MAJSTOR MARIN I PAVKOV ZGRAZIĆE KOPENHAGEN!


IZVOR: Danijel KOKANOVIĆ - 05.08.2019 | 03:21


Prošlo je 16 godina otkad je Crvena zvezda poslednji put igrala protiv danskog kluba. Dvomeč sa Odenzeom iz jeseni 2003. godine i dalje se prepričava među "Delijama". Nakon 2:2 na severu Evrope, crveno-beli su slavili sa 4:3 u ludom revanšu i prošli u 2. kolo tadašnjeg Kupa UEFA. Jedan od aktera kultne utakmice na Marakani Dejan Milovanović (35) za Srpski telegraf savetuje Beograđane kako da sutra (20.45, Arena sport 1) pobede Kopenhagen u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Foto: Starsport

Marko Marin - Milan Pavkov

KLJUČ U DISCIPLINI

Neumorni vezista, koji se tokom karijere isticao snažnim udarcem, baš kao i njegov pokojni otac Đorđe, podseća da sa Skandinavcima nikada nije lako.

- Kopenhagen ima snažne igrače, koji su spremni da trče u istom tempu i u 1. i u 90. minutu. Uporni su, ne predaju se, a na početku sezone su pobedili u svih šest takmičarskih utakmica, što dovoljno govori koliko su dobri. Daju golove, ali ih i primaju. Dominantni su u Danskoj, ali daleko od toga da su bauk. Na punoj Marakani su padali i daleko jači timovi od "lavova", setimo se samo Liverpula prošle jeseni. Zvezda mora da bude disciplinovana, važno je da ne primi gol, a verujem da će dati makar jedan. Mozak tima je svakako Marko Marin, od njega sve kreće, dok kao junaka vidim Milana Pavkova ili nekog od stranaca - ističe Milovanović, koji je sa crveno-belim osvojio sedam trofeja.

SREĆO, POGLEDAJ NAS

Ukoliko u dvomeču budu bolji od prvaka Danske, crveno-beli će obezbediti jesen u Evropi. Jer ako Zvezda dođe do plej-ofa Lige šampiona i tamo bude eliminisana, nastavila bi takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope, a ako bi Kopenhagen izbacio Beograđane, onda bi velikan sa Marakane igrao u plej-ofu za Ligu Evrope. Potencijalne rivale u obe varijante Zvezda će saznati nakon žreba (12.00, pa 13.30) u sedištu UEFA u Nionu.

Na putu do drugog uzastopnog plasmana u elitno takmičenja stoje Slavija, Jang bojs, kao i bolji iz duela APOEL - Karabag i Maribor - Rozenborg. Eventualni rivali u plej-ofu Lige Evrope su bolji iz duela Makabi (TA) - Suduva, Ararat - Saburtalo, Riga - Helsinki, Didelanž - Nome Kalju i Šerif - AIK.

LIGA ŠAMPIONA

3. KOLO KVALIFIKACIJA

UTORAK

APOEL - Karabag 19.00

Maribor - Rozenborg 19.00

PAOK - Ajaks 19.00

Dinamo (Z) - Ferencvaroš 20.00

Briž - Dinamo (K)  20.30

C. zvezda - Kopenhagen 20:45

SREDA

Krasnodar - Porto 19.00

Bašakšehir - Olimpijakos 19:45

Bazel - LASK 20:00

Kluž - Seltik 20:45

*Revanši su 13. i 14. avgusta