U Nemačkoj ima svega: Ispadneš iz lige i dobiješ pretnje srmrću!


IZVOR: Republika - 13.07.2019 | 13:10


Nemačka policija istražuje pretnje koje su putem društvenih mreža upućene predsedniku Štutgarta Volfgangu Ditrihu nakon što je klub ispao iz Bundeslige.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Štutgarta

Štutgart je i ove godine omanuo u doigravanju za opstanak u Bundesligi i nakon poraza od Union Berlina u plej ofu ispao iz Bundeslige drugi put u pet godina.

Kao što to i biva u vreme kada svako ima pristup internetu, mnogi nezadovoljni navijači nekadašnjeg šampiona kritikovali su predsednika kluba. Neki su, ipak, otišli predaleko pa je Ditrih dobio i pretnje smrću zbog kojih je pozvana i policija.

Kada su pretnje prevršile meru i otišle predaleko klub se za pomoć obratio policiji koja je pokrenula zvaničnu istragu.

- Prema našoj proceni, 'crvena linija' je prekoračena - rekao je Franc Luc portparol policije Štutgarta koji je potvrdio da je istraga pokrenuta.

Jedna od pretnji koja će biti predmet istrage sadrži i sliku loptate uz poruku da je za Ditriha iskopan grob. Policija traga za osobom koja je fotografiju i poruku poslala.

Ditrih je na čelu kluba od 2016. godine, ali u klubu se spermaju za nove izbore i sadašnjem predsedniku protiv kandidat će biti Tomas Bertold nekadašnji reprezentativac Nemačke, član tima koji je 1990. godine bio šampion sveta.