Brazilci strepe: Mesiju ne možemo ništa


IZVOR: Republika - 02.07.2019 | 14:40


Selektor Brazila Tite smatra da je napadač Argentine Mesi nezaustavljiv, ali se nada da će njegov tim moći da ga zaustavi u polufinalu Kupa Amerike.

Foto: Tanjug/AP

Leo Mesi

Mesi je do sada na turniru postigao samo jedan gol, i to sa bele tačke u duelz protiv Paragvaja. Argentina je u grupnoj fazi ostvarila samo jednu pobedu, ali joj je to bilo dovoljno da prođe dalje. Potom je savladala Venecuelu u četvrtfinalu.

- Ne možemo da govorimo samo o individualnim kvalitetima Argentinaca, to je kvalitan tim. Oni su odličan skup pojedinaca. Mesija ne možete zaustavite, da ga usporite ili neutrališete. Ali s druge strane, mi imamo Kutinja, Firmina, Neresa. Oni bi mogli da odluče utakmicu - kazao je Tite.

Oprezan je bio i golman Alison.

- Nemamo prostora za grešku - upozorio je.

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Inače, Alison je bio na golovima Rome i Liverpula u utakmicama Lige šampiona u kojima su oba tima iznenađujuće eliminisala Mesijevu Barselonu.

- Roma i Liverpul su drugačiji, na moju sreću te priče su se završile na srećan način. Stekao sam značajno iskustvo, koje mi sada može koristiti. Verujem u sebe, svoj tim. Spremni smo na sve - dodao je 27-godišnji golman.

Duel između Brazila i Argentine igraće se u Belo Horizonteu u noći između utorka i srede.