Đorović u problemima pred Dansku, na raspolaganju samo četiri defanzivca!


IZVOR: Republika - 23.06.2019 | 13:55


Poslednja utakmica na Evropskom prvenstvu možda nema takmičarski značaj za Srbiju, ali niko ne želi neku novu bruku. Ona protiv Nemačke je bila dovoljna. Ipak, Goran Đorović je u neverovatnim problemima pred meč sa Danskom (21.00, RTS1)!Selektor "Orlića" bukvalno je primoran da krpi odbrambenu liniju, jer uoči utakmice nema desnog beka, a „knap“ štopera, bez ijednog na klupi.

Foto: fss.rs

Goran Đorović

Vukašin Jovanović je povređen. Milan Gajić je povređen. Nikola Milenković je suspendovan zbog kartona. A, poslednja vest je da se povredio i štoper Svetozar Marković! Četvorica defanzivaca sa spiska su ispala iz stroja.

Oni na koje Đorović može da računa su dva leva beka, Miroslav Bogosavac i Aleksa Terzić i dva štopera, Srđan Babić i Erhan Mašović. Istina, Mašović je u prvoj utakmici, protiv Austrije, igrao na mestu zadnjeg veznog, ispred poslednje linije, ali njegova matična pozicija, na kojoj je počeo karijeru je u srcu odnbrane.

Dakle, jedan levi bek će morati na desnu stranu. A, staro je fudbalsko pravilo, kako su makar nekada treneri govorili, da svako u fudbalu može sve da igra, osim levi bek na desnoj strani.

Da se malo našalimo, revolucionarnu ideju je lansirao pre petnaestak dana Aleksandar Stanojević, kada je u meču Kupa Kine, zbog serije povreda igrača, morao u prvih 11 da stavi dvojicu golmana u – špic.

Kako stvari stoje, nije daleko ni Goran Đorović od toga da mora nekog čuvara mreže da stavi u zadnju liniju. A, možda selektor srpske reprezentacije odluči da uz desnu aut liniju „spusti“ i nekog od vezista, na primer Sašu Lukića ili možda i neko klasično krilo, kao što je Lazar Ranđelović.

Nije ni tu kraj svih muka. Pitanje je da li će moći na teren i krilni napadač Aleksandar Lutovac, pošto se i on povredio, pa su veće šanse da ne igra, nego da bude u sastavu.

Pored svih muka na terenu u prva dva kola, totalna agonija na kraju...