Vezista Čuke na Afričkom kupu nacija!


IZVOR: Republika - 12.06.2019 | 08:41


Selektor Gane Kvasi Apija objavio je spisak od 23 igrača koji će nastupati na Afričkom kupu nacija. Među njima je i prvotimac Čukaričkog Samuel Ovusu, koji će debitovati za ovu afričku selekciju. Vezista belo-crnih prošao je poslednji „filter“ na pripremama u Dubaiju, s obzirom da je selektor Apija startovao sa 29 igrača, a u utorak je saopštio definitivan spisak putnika za kontinentalni šampionat.

Foto: FK Čukarički

Samuel Ovusu

Ovusu iza sebe ima fantastičnu sezonu, najbolju u karijeri, postigao je sedam golova i imao deset asistencija, a sa Čukaričkim je izborio plasman u kvalifikacije za plasman u Ligu Evrope. Reprezentacija Gane će nastaviti pripreme u UAE, gde će 15. juna odigrati prijateljski meč protiv Južnoafričke republike, a potom će otputovati u Egipat, zemlju domaćina Afričkog kupa nacija (od 21. juna do 19. jula).

Gana, četvorostruki osvajač ovog takmičenja (1963, 1965, 1978, 1982), igraće u F grupi, zajedno sa selekcijama aktuelnog prvaka Kameruna, te Beninom i Gvinejom Bisao. Ujedno, Ovusu će propustiti kompletne pripreme Čukaričkog, ali i najmanje prva dva meča u sezoni, u okviru prvog kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope.

- Nećemo moći da računamo na Ovusua najmanje do druge polovine jula, s obzirom da će igrati za Ganu, ozbiljnu reprezentaciju. To je dobra stvar i za njega i za Čukarički, da igrač iz naše lige iz takvog kluba igra u nacionalnom timu koji ima renome u svetskim okvirima – rekao je Aleksandar Veselinović, trener Čukaričkog.