Preokret: Murinjo preuzima posrnulog engleskog velikana!


IZVOR: Republika - 09.06.2019 | 17:17


Portugalski stručnjak Žoze Murinjo posle duže pauze preuzeće novi klub. Nakon Mančester junajteda, iskusni trener neće menjati državu te će naredni sezone voditi premijerligaša Njukasl.

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo

Veliki projekat engleskog kluba počeo je kada su novi vlasnici kupili ekipu i tako najavili ogromne promene u "svrakama". Potvrda toga stiže i nakon najnovije informacije, a ona glasi da Žoze Murinjo preuzima Njukastl.

Prema informacijama "Dejli Mirora", šeik Kaled ima svoje lične želje kada je u pitanju novi trener Njuksla što će budućnost aktuelnog trenera Rafe Beniteza i te kako dovesti u pitanje. Jedan od glavnih pikova bogataša je nekadašnji trener Čelsija, Reala i Mančester Junajteda koji je svestan interesovanja i koji je navodno već rekao prijateljima da ga posao na "Sent Džejms Parku" zanima.

- Volim da idem na sever Engleske. Posebno volim da odem tamo gde je bio dom gospodina Robsona. To mi se sviđa. Sviđa mi se i stadion i atmosfera na njihovim utakmicama. Navijači su dobri, vedri i optimistični, volim taj narod gore oko Njukasla - priznao je Murinjo u jednom intervjuu prošlog leta.