Finale Kupa Srbije igraće se u Beogradu!


IZVOR: Republika - 17.05.2019 | 08:08


Ništa od finala Kupa Srbije u Nišu! Kako piše "Sportski žurnal" skoro je izvesno da, posle eliminacije Radničkog, Niš neće biti domaćin završnog meča.

Foto: Starsport

Aleksandar Šćekić u duelu sa Markom Marinom

Kako stvari stoje žreb, koji je zakazan za 23. maj, odrediće da li će se finalni meč igrati na stadionu Crvene zvezde ili Partizana.

Možda i ključni razlog za promenu lokacije je bezbednosna procena da bi tokom putovanja moglo da dođe do bliskih kontakata suprotstavljenih navijača.

Kako se definiše mesto odigravanja finala, naznačeno je u u članu 8. Propozicija za takmičenje u Kupu Srbije:

- Mesto odigravanja finalne utakmice Kupa Srbije odrediće Izvršni odbor FS Srbije, imajući u vidu da stadion na kome bi se igrala ispunjava infrastrukturne kriterijume koji su propisani za takmičenje u Super ligi. U slučaju da se ne donese odluka iz stava 1. ovog člana, finalna utakmica se igra u Beogradu, po pravilu na stadionu Partizana. Ukoliko su finalisti Partizan i Crvena zvezda, putem žreba se utvrđuje koji je klub domaćin, odnosno na kojem stadionu se igra finalna utakmica. Ukoliko su finalisti Partizan i neki drugi klub, finalna utakmica se igra na stadionu Crvene zvezde. Ukoliko su klubovi finalisti saglasni, moguće je da se utakmica igra na stadionu jednog od njih.