"ORLOVI" LIDERI U SVOJIM KLUBOVIMA - DOVEDI SRBINA I UZMI TITULU!


IZVOR: Petar MILOVANOVIĆ - 14.05.2019 | 03:31


Srpski fudbaleri nisu se proslavili u Ligama petice, gde, nažalost, nemamo šampiona, ali su zato izdominirali od Rusije preko Kazahstana i Holandije pa sve do Izraela.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Dušan Tadić

Minulog vikenda Predrag Rajković (23) čak osam kola pre kraja izraelskog prvenstva osvojio je titulu, čime je ispisana istorija jer nikada ni nijedan klub nije tako rano i matematički obezbedio zvanje šampiona. Bila je to 23. titula ponosa Izraela koji je s klupe predvodio takođe Srbin Ilija Ivić. Srpskom čuvaru mreže i "zlatnom orliću" pehar je na stadionu Netanja donela trudna supruga Ana, a sočan francuski poljubac začinio je šampionsko slavlje u Tel Avivu.

8 kola pre kraja Makabi postao 23. put šampion Izraela

Posle Rajkovića, titulu je na krcatom "Johan Krojfu" proslavio i Dušan Tadić (30), koji je s Ajaksom kolo pre kraja dobio trku s PSV. Usledio je Dućin striptiz i bacanje sakoa, što je samo dodatno zapalilo masu. Pre njih dvojice šampioni su postali bivši kapiten Srbije Branislav Ivanović (35), koji je bio najbolji u Rusiji sa svojim Zenitom, dok je isto u Kazahstanu učinio standardni desni bek Antonio Rukavina (35).

Kup za Mladenovića i Mitrovića!

Štoper Stefan Mitrović krunisao je trofejem svoju prvu sezonu u francuskom fudbalu. On je sa Strazburom u finalu kupa posle penala bio bolji od Gengana i kao kapiten je podigao pehar. Isto je učinio još jedan povremeni reprezentativac Srbije Filip Mladenović, osvojivši kup Poljske sa Lehijom nakon što je u finalu pala Jagelonija - 1:0.