Liverpul i dalje zarađuje od Kutinja!


IZVOR: Sportklub, Republika - 09.05.2019 | 21:31


Mnogi navijači Liverpula uveliko konstatuju da je prodaja Filipa Kutinja Barseloni najbolji posao kluba možda ikada. Na Enfild je legao ozbiljan novac, a njegovo odsustvo ne da se nije osetilo, već je Liverpul znatno bolji nego ikada sa njim u timu.

Foto: Tanjug/AP

Transfer omalenog Brazilca vredeo je čitavih 135 miliona evra, uz značajne bonuse, a tim novcem većim delom je finansirana operacija snaženja zadnjeg reda u vidu dovođenja Virdžila van Dajka i Alisona Bekera. Pritom, tog leta doveden je Mohamed Salah, koji ne da je savršeno odmenio Kutinja, već je u ove dve sezone pojedinačno imao znatno vidljiviji učinak nego Kutinjo u bilo kojoj na Enfildu.

Nije ovo sav benefit koji Liverpul dobija od ovog transfera. Redsi bi ovih dana trebalo da dobiju prvu ratu bonusa u iznosu od pet miliona evra na koju se po ugovoru Barselona obavezala u slučaju da se ove sezone plasira makar u četvrtfinale Lige šampiona. Kako su došli čak do polufinala dužni su na Enfild da proslede pomenutu sumu.

Jer Kutinjo ne igra ni približno u Barseloni kao što je igrao u Liverpulu, a i način na koji je otišao sa Enfilda samo dodatno tera navijače sa Kopa na zadovoljstvo.