ZAKUVALO SE PRED 160. VEČITI DERBI: ZVEZDA IZBACUJE PARTIZAN IZ EVROPE


IZVOR: Emir SELMANI - 25.04.2019 | 03:31


Jubilarni 160. večiti derbi na papiru nije trebalo da sa sobom nosi tenziju koja je krasila neke prethodne mečeve koji su odlučivali o trofejima, ali je sve zakuvala izjava predsednika Partizana Milorada Vučelića, koji tvrdi da je u Superligi posredi zavera nekolicine klubova da se crno-beli eliminišu sa mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope!

Foto: Starsport

- Cilj jednog dela fudbalskog establišmenta je da Partizan bude peti i da se obesmisle svi naši napori za dobijanje licence - izjavio je Vučelić za Žurnal i uzburkao strasti pred derbi.

Milošević: Ovaj derbi ne sme da bude biti ili ne biti

- Cilj jednog dela fudbalskog establišmenta je da Partizan bude peti i da se obesmisle svi naši napori za dobijanje licence - izjavio je Vučelić za Žurnal i uzburkao strasti pred derbi.

SPUŠTANJE LOPTE

I po navijačkim forumima bliskim crno-belima mogu se čuti slične priče, a u slučaju da Partizan bude poražen na Marakani, zaista će doći u situaciju da strepi za plasman u Evropu. Pogotovo ako Čukarički otkine bod ili sva tri Radničkom u Nišu, a Mladost iz Lučana opravda ulogu favorita protiv Vojvodine. Da podsetimo, ukoliko Mladost ne osvoji Kup, drugoplasirani, trećeplasirani i četvrtoplasirani tim iz domaćeg šampionata izboriće mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Foto: Starsport

Šćekić i Marin u duelu

S druge strane, trener Partizana Savo Milošević smiruje strasti i kaže da meč u Ljutice Bogdana nije iz kategorije biti ili ne biti.

- Posle derbija sledi neka vrsta mini-lige, četiri utakmice da obezbedimo izlazak u Evropu. Derbi ima specifičnu težinu, ali ne sme da bude biti ili ne biti. Ne znam da li ćemo osvojiti Kup, ali znam da moramo da se plasiramo u Evropu. Moramo da budemo spremni na poslednje četiri utakmice plej-ofa, koje su nam primarni cilj. Moram tako da gledam.

MUDRI I PAMETNI

Strateg crveno-belih Vladan Milojević tvrdi da želja i srce nisu dovoljni za trijumf njegovog tima, koji u derbi ulazi posle prvog prvenstvenog poraza (od Čukaričkog 3:2).

- Valja biti koncentrisan 90 minuta. Nije dovoljno samo igrati na srce. Morate biti i mudri i pametni. Ovo je utakmica u kojoj morate da imate sve - istakao je Milojević.

Foto: Starsport

SUPERLIGA PLEJ-OF - 33. kolo

Radnički - Čukarički 15.30

Mladost - Vojvodina 18.00

Napredak - Proleter 18.00

Crvena zvezda - Partizan 19.00

Tabela: Crvena zvezda 32, Radnički 41, Partizan 30, Mladost 29, Napredak 24, Proleter 22, Vojvodina 20