Daj krv, gledaj derbi: Nova akcija navijača Crvene zvezde!


IZVOR: Republika - 19.04.2019 | 10:11


Tradicionalna akcija "Crveno-bela krv", koju navijači Crvene zvezde 16. put organizuju u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, pored humanitarnog karaktera ovaj put uključuje i nagrade.

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Akcija je već održana u Vranju gde je skupljeno 110 jedinica krvi, sledeća stanica je Niš, u ponedeljak od 10 do 19 časova u Zavodu za transfuziju krvi, a u Beograd će svi zvezdaši moći da pomognu onima kojima je najpotrebnije u ponedeljak i utorak, od 10 sati do 18:30 u prostorijama Medija centra stadiona „Rajko Mitić“.

Svako ko bude dao krv, osim što će biti deo višegodišnje humanitarne akcije, dobiće i ulaznicu za 160. večiti derbi, u kojem će 25. aprila (19:00) fudbaleri Crvene zvezde dočekati Partizan na Marakani.


Ovo je 16. put da klub iz Ljutice Bogdana organizuje akciju davanja krvi.

- Svako ko ovaj put odluči da pomogne nekome ujedno će dati i doprinos još jednoj akciji i najavi spektakla koji nas očekuje 19. maja - nadamo se, proslavi 30. titule i proslavi 30. rođendana Delija koje se kroz svoje postojanje bave i humanitarnim radom. Zato je sada put cilj 900 davalaca krvi, a upravo se ta brojka dobije kada se 30 pomnoži sa 30 - stoji na sajtu Crvene zvezde.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta  od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.