Akcija "Crveno-bela krv" se širi - Priključite se i vi!


IZVOR: Republika - 17.04.2019 | 16:06


Zvezdina tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, neće biti samo u Beogradu, već je održana u Vranju, a sledeća stanica je Niš.

Foto: crvenazvezdafk.com

"Delije" zovu

Gradovi se priključuju ovoj humanitarnoj akciji, pa je tako u Vranju bio odličan odziv zvezdaša i prikupljeno 110 jedinica krvi u prostorijama Učiteljskog fakulteta.

Što se tiče Niša, tamo će akcija "Crveno-bela krv" biti održana u ponedeljak, 22. aprila, od 10 do 19 časova u Zavodu za transfuziju krvi.


Ovo je 16. put da naš klub organizuje akciju davanja krvi, što je nova prilika da zvezdaši pokažu svoju humanost na delu i kakvo srce imaju, i daju krv onima kojima je najpotrebnija.

U Beogradu će akcija "Crveno-bela krv" biti organizovana u ponedeljak i utorak, u prostorijama Medija centra stadiona "Rajko Mitić", u periodu od od 10 sati do 18:30.

Svako ko ovaj put odluči da pomogne nekome ujedno će dati i doprinos još jednoj velikoj akciji u sklopu najave spektakla koji nas očekuje 19. maja - nadamo se, proslavi 30. titule i proslavi 30. rođendana Delija koje se kroz svoje postojanje bave i humanitarnim radom. Zato je ovaj put cilj 900 davalaca krvi, a upravo se ta brojka dobije kada se 30 pomnoži sa 30.

Nove zalihe krvi su uvek neophodne, a akcija "Crveno-bela krv" u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv i verujemo da će tako biti i ovog puta.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta  od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.