Tadić o ćaskanju sa Ronaldom: VREME JE ZA EP


IZVOR: Informer.rs - 27.03.2019 | 15:26


Dugo se šuškalo da bi Dušan Tadić mogao da bude prava, istinska desetka Srbije, još od Dragana Stojkovića Piksija. Posle meča Real Madrida i Ajaksa, Tadić je ceo svet upoznao sa svojim raskošnim znanjem. Javnost u Srbiji očekuje da on bude lider "orlova" na putu ka Evropskom prvenstvu, a kapiten na meču sa Portugalom je progovorio o prvom duelu na startu kvalifikacija.

Foto: Tanjug/AP

Dušan Tadić

Ofanzivni vezista Ajaksa bio je ubedljivo najbolji igrač u duelu sa aktuelnim evropskim prvakom, a sigurnim udarcem iz penala u 7. minutu doneo je našem timu vođstvo. Domaćin je na "La Lužu" izjednačio pogotkom Danila, ali četa selektora Mladena Krstajića može da bude zadovoljna bodom, pogotovo jer je rival bio opasniji u većem delu meča.

Previše se povukli

Remi na gostovanju Portugalu podigao je samopouzdanje "orlovima" pred nastavak kvalifikacija u junu, kaže Tadić.

- Mislim da javnost očekuje da se mi plasiramo na EP, ali što je najvažnije mi to očekujemo. Vreme je da posle 20 godina konačno uspemo u tome. Osvojili smo veoma bitan bod. Šteta je što smo posle gola imali još neko situacija i kontranapada koje nismo iskoristili. Povukli smo se više nego što treba, pa su i Portugalci mogli do pobede - analizira Tadić.

Utisak je da je Srbija imala i sreće u Lisabonu. Najpre je u prvom poluvremenu Kristijano Ronaldo morao da izađe iz igre zbog povrede, a potom su domaćini propustili nekoliko odličnih prilika. U drugom poluvremenu, sudija Marčinjak je čak dosudio i penal za Portugalce nakon što je Rukavina igrao rukom u svom šesnaestercu, ali se posle konsultacija sa pomoćnikom predomislio.
Tadić smatra da je naš tim zaslužio i malo sreće.

Foto: Tanjug/AP

Dušan Tadić

- Dobro smo se borili, želja je bila tu i zato smo nagrađeni ovim bodom. I pre utakmice smo hteli bod, mada smo mogli i do tri. Imali smo situacije gde smo mogli da rešimo meč i budemo mirniji... Bezveze smo primili pogodak, ali ima još dosta toga da se koriguje. Radićemo na tome da u završnici donesemo prave odluke - jasan je Tadić.

Bez prava na grešku

Portugal je pre duela sa našim timom ugostio Ukrajinu u prvom meču kvalifikacija i takođe osvojio samo bod. Dva remija na domaćem terenu nisu ono što je šampion Evrope želeo, ali Tadić upozorava da se Ronaldo i ostali sigurno neće predati.

- Portugalci imaju iskusnu ekipu i neće ih poremetiti to što su započeli ove kvalifikacije sa dva remija na svom terenu. Oni će svim silama pokušati da pobede u Beogradu i Kijevu. Nećemo imati pravo na grešku - objašnjava Tadić.

Malo je nedostajalo da Tadić doživi ozbiljniju povredu u Lisabonu. Zloglasni portugalski štoper Pepe zgazio ga je na zglob, ali je naš as ipak izdržao čitav meč.

- Osećao sam veliki bol, ali srećom prolazio je postepeno. Brutalan start je bio, ali ne bi trebalo da ostavi ozbiljnije posledice - zaključuje Tadić.

Foto: Tanjug/AP

Ronaldo mi je rekao da je bio penal

Ajaks našeg Dušana Tadića i Juventus koji predvodi Kristijano Ronaldo sastaju se u četvrtfinalu Lige šampiona 10. i 16. aprila. Ronaldo je u prvom poluvremenu meča sa Srbijom morao da napusti teren zbog povrede, ali će najverovatnije igrati u četvrtfinalu. Posle meča, proćaskao je i sa Tadićem.
- Rekao mi je nešto u smislu da je bio penal. Rekao sam mu kroz šalu da se vidimo uskoro, da se nadam da će se oporaviti, ali posle meča u LŠ. Biilo bi dobro da ne bude spreman - našalio se Tadić.