Vranješ nemoćan posle skandala: Ja sam žrtva!


IZVOR: Republika - 06.03.2019 | 20:46


Bivši reprezentativac BiH u fudbalu, Ognjen Vranješ, svestan je da je skupo platio sve greške koje je napravio i priznao kako dešavanja u kojima je igrao glavnu ulogu poslednjih meseci nisu bila dobra po njega.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Ognjen Vranješ, desno

Vranješ je već nekoliko godina na udaru najvatrenijih navijača reprezentacije BiH, popularnih BH Fanatikosa, prvenstveno zbog tetovaže granica Republike Srpske, a iako zbog toga nije imao problem sa selektorima i saigračima, njegov status promenio se nakon što je uradio tetovažu četničkog vojvode Momčila Đujića i nakon afere sa poznatom srpskom pevačicom.

Pored toga što je izbačen iz reprezentacije, Vranješ ima jako loš status u Anderlehtu, klubu u koji je stigao pre početka tekuće sezone, a on je u izjavi za belgijski HLN rekao da se njegove greške preuveličavaju i da se oseća kao žrtveni jarac.

- Uzećemo primer Karima Benzeme koji je takođe bio uključen u razne kontroverze, ali i dalje je glavni igrač Reala, a tako velik klub ne može se porediti s Anderlehtom. U suštini, želim reći da se moje greške preuveličavaju zbog čega se osećam kao žrtveni jarac. To je nepravedno, skupo sam platio sve greške u koracima koje sam napravio. Samokritičan sam i znam da ono što se dešavalo poslednjih meseci nije bilo dobro za mene - rekao je Vranješ za belgijske medije.

Što se tiče etikete "lošeg momka", Vranješ je rekao da mu takve stvari ne smetaju jer se ne želi baviti time šta neko misli o njemu.

- Nemam problem sa slikom "lošeg momka" koja se stvorila o meni. Možda ja to i jesam, svako ima pravo na svoje mišljenje i ja to ne mogu promeniti, a ne želim se previše baviti onim što neko misli o meni - rekao je Vranješ.

Vranješ je za reprezentaciju BiH debitovao 2010. godine, a ukupno je nastupio 39 puta u dresu Zmajeva. Poslednji meč za Anderleht odigrao je još 22. decembra 2018. godine u porazu od Muskron rezultatom 3:1, a susret protiv Austrije u Beču sredinom novembra prošle godine ujedno mu je i poslednji u dresu nacionalnog tima.