BUM - Arsenal se obrukao: BATE sa Srbima ugazio "tobdžije", Lacio nije mogao bez Sergeja!


IZVOR: Republika - 14.02.2019 | 19:48


Odigrano je osam mečeva šesnaestine finala drugog po jačini evropskog takmičenja. Najzanimljiviji su bili mečevi "velikih" favorita, ali činjenica je da se nisu proslavili.

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa utakmice BATE - Arsenal!

Fudbaleri Lacija su dobili veoma iskusnog rivala i nisu uspeli da im odole pošto ih je Sevilja savladala rezultatom 1:0.

Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić nije igrao na ovom duelu zbog povrede, pa je Lacio bio oslabljen u veznom redu. 

Sevilja je od prvog minuta igrala znatno bolje, Lacio nije uspevao da izađe na kraj sa kontranapadima Andalužana, a posle nekoliko propuštenih prilika Španci su stiglo do zasluženog gola.

U 22. minutu, Sevilja je pokrenula brzu kontru preko Eskudera po levoj strani, Pablo Sarabija je dobio loptu u prostor i poslao je u peterac, gde je Visam Ben Jeder rutinski savladao golmana Lacija.

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa utakmice Lacio - Sevilja

Lacio je morao da napravi čak tri izmene zbog povrede, pa je igračima na terenu bilo teže da kombinuju. Prvo je izašao Luis Alberto, a na poluvremenu je iz igre morao i Marko Parolo, a u 57. minutu i Bastos.

Italijani su nešto konkretnije ušli u drugi deo, imali su nekoliko prilika, ali nije išlo "nebeskoplavima".

Bum! BATE je savladao Arsenal. "Tobdžije" nije trebalo da imaju težak zadatak u šesnaestini finala. Klub iz Londona je bio apsolutni  favorit i sve osim pobede je bilo iznenađenje i desilo se.  Dragun je u 45. minutu šokirao "tobdžije", a oni do kraja meča nisu uspeli da se "otrezne".

Srpski igrači Nemanja Milić i Aleksandar Filipović su igrali u startnoj postavi BATE. 

Milanski Inter je opravdao ulogu favorita na gostovanju  Rapida iz Beča, međutim nije im bilo nimalo lako. Martinez je u 39. minutu pocepao mrežu rivala, a do kraja meča mreže su mirovale.

Ostali rezultati:

Galatasaraj - Benfika 1:2

Krasnodar - Leverkuzen 0:0

Olimpijakos - Dinamo Kijev 2:2

Ren - Betis 3:3

Slavija Prag - Genk 0:0