Benfika ne pušta Srbina!


IZVOR: Republika - 06.02.2019 | 16:11


Benfika se već opekla sa Lukom Jovićem kojem nije pružala šansu, pa je zato rešila da sa Ivanom Šaponjićem bude opreznija. Lisabonski velikan je u januaru odbio nekoliko ponuda iz Holandije i Belgije za pozajmicu srpskog napadača koji igra u njenom B timu. Šaponjić je ze rezerve Benfike ove sezone odigrao 15 mečeva u Drugoj ligi i postigao tri gola, ali nije dobijao šansu u prvom timu portugalskog giagnta. Ipak, to bi moglo da se promeni.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Benfike

Portugalski mediji otkrivaju da je Benfika odbila januarske ponude za Šaponjića jer bi mogla u drugom delu sezone da mu pruži šansu u prvom timu. Od klasičnih napadača, Benfika u prvom timu trenutno ima samo HarisaSeferovića. Švajcarac igra u sjajnoj formi, ali moguće povrede i suspenzije zbog kartona navode na oprez i alternativno rešenje. Benfiku su u januaru napustila dvojica klasičnih napadača. Fakundo Fereira je otišao u Espanjol na pozajmicu, a Čileanac Nikolas Kastiljo je prodat meksičkoj Americi za 10.000.000 evra. Oba transfera su realizovana poslednjeg dana prelaznog roka i Benfika nije uspela da dovede zamenu.

Zato je trener Bruno Laže stavio veto na odlazak Šaponjića. Lage je nedavno preuzeo kormilo Orlova posle smene Rui Vitorije, a do tada je trenirao B tim u kojem je Šaponjić bio standardan. Laže dobro poznaje srpskog napadača i rekao je upravi kluba da na Srbina treba računati kao na jedinu alternativu ako Seferović ne bude na raspolaganju. Benfika može da igra i bez kalsičnog napadača, ali je najverovatnije da će Šaponjić u nastavku sezone dobiti šansu da povremeno uskače u tim umesto Seferovića.

Foto: Starsport

Ivan Šaponjić

Šaponjić je u januaru 2016. došao u Benfiku iz Partizana u transferu teškom 3.000.000 evra i potpisao ugovor na pet i po godina. Odmah je prebačen u B tim da se kali gde je tada bio i Luka Jović. Posle godinu i po u B timu Orlova je prešao na pozajmicu u belgijski Zulte Varegem gde je postigao šest golova u šampionatu Belgije. Vratio se letos u Lisabon i opet prebačen u B tim.