LUDO, LUDO, LUDO! Imamo najbolju priču prelaznog roka - Bosanac potpisao za Atletik Bilbao!


IZVOR: Republika - 31.01.2019 | 14:55


Nezgodna povreda kolena ostavila je Arica Adurica na hlađenju najverovatnije do sredine marta, zbog čega je Atletik iz Bilbaa morao da reaguje po hitnom postupku i dovede pojačanje u srcu napada. I stigao je - reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro!

Foto: Tanjug/AP

Kenan Kodro

Iako će mnogima na prvi pogled ovaj transfer biti čudan pošto Atletik Bilbao poštuje višedecenijski normativ da angažuje samo igrače rođene u Baskiji, ali malo stariji ljubitelji fudbala na ovim prostorima setiće se da je Kenanovotac Meho Kodro svojevremeno nastupao za Real Sosijedad u kojem je postigao i 73 pogotka, a mladi špic Kopenhagena je rođen u San Sebastijanu. Samim tim ispunjava normu da kao "domaći" igrač zaduži opremu baskijskog kluba. 

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu, visina obeštećenja nije još utvrđena do detalja, a Kodro je sa Atletikom potpisao ugovor do juna 2022. godine. Kenan je reprezentativac Bosne i Hercegovine, uprkos tome što je rođen na severu Španije, a profesionalnu karijeru i mlađe kategorije prošao je u Real Sosijedadu. 

Zanimljivo, u Kodroov ugovor ubačena je otkupna klauzula od 80.000.000 evra, a ne treba zaboraviti da je u Primeri obavezno da u svakom sporazumu mora da postoji ova opcija. Kodro je u karijeri nastupao još i za Osasunu, Majnc i Grashopers.