PREPOROĐEN: Nižu se pohvale na Matićev račun


IZVOR: B92, Republika - 15.08.2017 | 08:32 >> 06:50


Navijači Čelsija su jedva čekali da mu vide leđa, likovali su kada se pojavila informacija da je Žoze Murinjo zainteresovan za ponovnu saradnju sa Nemanjom Matićem, a sada verovatno čupaju kosu sa glave.

 

 

Definitivno ima nešto posebno kada sarađuju Portugalac Žoze Murinjo i naš Nemanja Matić. Posle prvog kola Premijer lige fudbalski stručnjaci se utrkuju ko će više nahvaliti našeg reprezentativca.


Poslednji u nizu, za sada je Martin Kion, nekadašnji fudbaler Arsenala, reprezentativac Engleske, i igrač brojnih premijerligaških klubova.

 

 

Dvostruki strelac na otvaranju sezone bio je Romelu Lukaku, plaćen 90 miliona funti, ali je pravi junak pobede bio srpski reprezentativac.

- Lukaku će pokupiti naslove zbog dva pogotka, ali ne smemo da zaboravimo značaj Nemanje Matića za Junajtedovu pobedu. Pokazao je klasu – čuvao je loptu i bio miran pod pritiskom. Uspevao je da loptama 'hrani' kvalitetne igrače oko sebe", napisao je Kion u svojoj kolumni za "Dejli Mejl". 

On je dodao da ga korpulentni vezista pomalo podseća na tenisera. 

- Matić je magnet za opasnost, ali uspeva brzo da se vrati na svoju poziciju. Gledati ga je isto kao gledati tenisera koji se vraća u sredinu terena posle svakog udarca. Neverovatno je da ga je Čelsi pustio, što se pokazalo i subotu. Samo je pojačao konkurentski tim", dodao je Kion.