Ser Aleks vuče poteze iza scene: Mentor Solskjera


IZVOR: Republika - 24.12.2018 | 12:54


Legendarni Ser Aleks Ferguson (76) mogao bi da preuzme ulogu najbližeg saradnika Ole Gunara Solskjera, novog menadžera Mančester junajteda. Ovo piše tabloidni "San", pa i pored činjenice da su sve preneli još neki ostvrski mediji, vest ipak mora da se „uzme sa rezervom”.

Foto: Tanjug/AP

Ole Gunar Soskjsker

Međutim, nije tajna da je Solskjer priznao, kako je od dolaska na "Teatar snova" bio u kontaktu sa Fergusonom, koji je navodno već povukao neke poteze iza scene. I koji ga je čak predložio za Murinjovog naslednika. A pošto je i njegovo zdravstveno bolje, Ser  je sada i redovan posetilac "Old Traforda".

Piše se i to, da je bio najzaslužniji što se njegov dugogodišnji prvi saradnik Majk Filan vratio u stručni štab "Đavola". Logično je da baš on, u tandemu sa Solskjerom, sledi Fergusonovu napadačku strategiju, o čemu je Norvežanin pričao u petak, pred meč sa Kardifom, koji je Junajted dobio ubedljivim rezultatom – 5:1.

- Ser Aleks je moj mentor i voleo bih da moja ekipa igra sa istim napadačkim navikama, kako je igrao Mančester, u vreme dok je on bio menadžer. Moraćemo da uložimo mnogo napora i da razgovaramo sa igračima, kako bi oni postali dobri, kako bi promenili neke navike, principe i filosofiju. Ne može se samo jednim pokretom ruke doći do napadačke igre - dodao je Solskjer posle meča u Kardifu, gde je navodno i priznao novinaru da je u stalnom kontaktu sa Fergusonom.

Zanimljivo da je juče stigla i vest da će legendarni Peter Šmajhel biti jedan od kandidata za sportskog direktora Mančestera, ukoliko čelnici kluba procene da je ta funkcija potrebna klubu. Nema šta - okuplja se stara (i trofejna) družina. Na "Old Trafordu" duvaju neki novi vetrovi...