MBAPE: Potrebni smo jedni drugima da zasijamo


IZVOR: Republika - 11.12.2018 | 23:06


Napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape rekao je da je njegov tim na gostovanje Crvenoj zvezdi došao da bi izborio plasman u nokaut fazu Lige šampiona i da se zadovoljan vraća u Pariz.

Foto: Starsport

FK PSŽ

Šampion Francuske je sa 4:1 slavio protiv ‚crveno-belih‘ u poslednjem kolu elitnog takmičenja i tako je zauzeo prvo mesto u grupi C. Pored njega, plasman u osminu finala izborio je i Liverpul pobedom nad Napolijem 1:0 na svom terenu.

- Srećni smo. Došli smo ovde da bismo prošli dalje i odradili smo posao. Sada ćemo se fokusirati na domaće prvenstvo i Kup, a od februara ćemo ponovo razmišljati o Ligi šampiona - naglasio je Mbape.


Mladi francuski fudbaler bio je strelac poslednjeg gola za svoj tim u nadoknadi vremena, a prethodno je bio asistent kod pogodaka Edinsona Kavanija i Nejmara. Jedini preostali gol "svetaca" bio je delo Markinjosa, dok je na drugoj strani strelac za šampiona Srbije bio Marko Gobeljić.

- Ne smatram da smo napredovali, ovoga puta smo imali dobru realizaciju. Odradili smo ono što se tražilo od nas. Ne samo nas kao individualaca, već nas kao tima - rekao je Mbape.

Mbape je izneo niz reči hvale na račun svojih saigrača, među kojima je izdvojio Kavanija i Nejmara.

- Morate da budete iskreni jedni prema drugima, mi smo to učinili i stigla je nagrada. Imam veliku sreću što igram sa dvojicom sjajnih igrača – Nejmarom i Kavanija. Kada igramo kao ove večeri, to je dobro za sve - istakao je fudbaler Pari Sen Žermena i dodao:

- Kavani je najbolji strelac u istoriji kluba, a Nejmar jedan od najboljih igrača sveta. Svi se slažemo, znamo da jedan drugome moramo da pomognemo da zasija, da bi to učinio i tim.

Žreb za osminu finala Lige šampiona biće obavljen narednog ponedeljka.