CEO NAPULJ DRHTAO ZBOG BOGDANOVA!


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 29.11.2018 | 04:31


Ivan Bogdanov, ime koje je uplašilo sve Napolitance pred sinoćnje gostovanje Crvene zvezde.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Pred Bogdanovim strepeo Napulj

Veliku pažnju Italijani su posvetili navijačima srpskog šampiona pred duel 5. kola Lige šampiona, a nema sumnje da je svakog hvatala drhtavica na pominjanje najozloglašenijeg srpskog huligana u Italiji.

OKUPACIJA GRADA

Gotovo svi mediji u Napulju su tokom najave meča protiv Crvene zvezde istakli njene navijače. U prvi plan je stavljeno to što je u grad pod Vezuvom, prema prognozama lokalne štampe, trebalo da dođe oko 3.000 "Delija", da okupiraju oblast pored zamka nedaleko od luke i da odatle krenu put stadiona San Paolo. Kao kolovođa je označen Ivan Grozni, kako su nazvali čoveka koji je oktobra 2010. izazvao haos na tribinama u Đenovi i prekid utakmice između Italije i Srbije u kvalifikacijama za EVRO 2012.

SPREMNI ZA NEREDE

Međutim, priznali su Italijani da čak ni nemaju informaciju da će Bogdanov, koji često putuje na gostovanja u inostranstvo, uopšte biti na utakmici. Navodno mu je zabranjen ulazak u Italiju, ali nisu zaboravili da je, uprkos tome, 2016. bio na meču između Sasuola i Zvezde u plej-ofu za Ligu Evrope (3:0) i čak vodio korteo do stadiona, a onda i navijanje na tribini. Zato su zbog njega, ali i ostalih zvezdaša, bile spremne jake policijske snage. Zlu ne trebalo, u pripravnosti je čekalo oko 1.200 policajaca naoružanih do zuba, spremnih za razbijanje nedera, što je mnogo više u odnosu na neke ranije utakmice.

Foto: Instagram/pjano_mirko

Slike kraj Vezuva za uspomenu

U inat italijanskoj javnosti i policiji, barem do zaključenja ovog broja, u Napulju se nije desio nijedan incident. Navijači Zvezde koji nisu spavali u gradu pristizali su od pre podneva sve do utakmice i uživali u lepom vremenu. Slobodno su šetali Napuljem, sa sve navijačkim obeležjima, i fotografisali se na svakom mestu, s tim da su slike kraj mora sa Vezuvom u pozadini bile najzastupljenije. Kasnije su se grupisali kraj zamka blizu luke i odatle otišli do San Paola da bodre svoje ljubimce.