DERBI SEZONE ZA OBA TIMA: Opstanak "staje u 90 minuta", situacija na tabeli nije nimalo laka!


IZVOR: Milan Đorđević - 24.06.2023 | 11:16


Rudar i Jedinstvo se bore za igranje okružnog ranga i sledeće sezone!

Foto: FK Rudar Baljevac
DERBI SEZONE ZA OBA TIMA: Opstanak "staje u 90 minuta", situacija na tabeli nije nimalo laka!

Sutra su na programu dueli poslednjeg kola Raške okružne lige, posle kojih ćemo dobiti odgovore na pitanje ko će sledeće sezone morati da se zadovolji igranjem u nižem rangu. 

Ekipa Rudara iz Baljevca ugostiće sastav Jedinstva 2017 iz Tutina, u meču koji je jako bitan za oba tima, imajući u vidu da se nalaze u "kombinaciji" za ispadanje, odnosno i dalje nisu matematički obezbedili opstanak.

Dugogodišnji redovni član okružnog ranga, sastav Rudara je gotovo tokom cele sezone igrao po principu toplo-hladno, pa je samim tim i pozicija na tabeli nešto lošija. Tim iz Baljevca se trenutno sa učinkom od deset trijumfa, 14 poraza i samo jednog remija nalazi na 12. poziciji na tabeli, koja trenutno vodi u niži rang. 

Gotovo svi timovi u ligi igraju "domaćinski", odnosno dosta bolje rezultate beleže na domaćem, nego na gostujućem terenu, što je slučaj i sa Rudarom koji je 19 bodova osvojio pred svojim navijačima. Na poslednjih pet mečeva na svom stadionu zabeležen je učinak od tri trijumfa i dva neuspeha.

Foto: FK Jedinstvo 2017 Tutin

Najavni poster

Nedeljni gost na stadionu u Baljevcu je mladi sportski kolektiv iz Tutina, koji je od 2017. godine, od kad je osnovan, uspeo da u dve uzastopne sezone osvoji šampionski pehar i da se izbori za promociju u viši rang. Trenutno sastav Jedinstva sa bodvnim saldom na koti 33 drži osmo mesto u ligi, i pored toga što se nalazi gotovo na sredini tabele, opstanak i dalje nije obezbeđen.

Ekipa Jedinstva je sa gostovanja ove sezone donela samo sedam bodova, koji su osvojeni "uz pomoć" dva trijumfa i jednog remija. Na poslednjih pet gostujućih mečeva, tim iz Tutina  ima samo jedan trijumf, dok su u četiri navrata dolazili "kući" praznih šaka.

Iz redova Jedinstva su povodom poslednjeg kola za ovu sezonu poručili:

- Nažalost, posle premija prošle nedelje cela sezona staje nam u 90 minuta, baš kao i našem nedeljnom rivalu. Njima je trijumf preko potreban kako bi opstali u ligi, a u sličnoj situaciji se nalazi i naš tim. Iskreno se nadamo opstanku naših momaka u ovom rangu takmičenja, posle dosta turbulente polusezone i dosta povređenih igrača tokom iste. Pozivamo sve naše prijatelje da daju podršku momcima iz svoje čaršije u nedelju.

Prvi duel ova dva tima, igran u Tutinu završen je pobedom Jedinstva rezultatom 6:2.

Rudar (Baljevac) - Jedinstvo 2017 (Tutin)

Nedelja, 25. jun od 18 časova

Stadion u Baljevcu

BONUS VIDEO: