SPAVANJA NIJE BILO: Goreo je grad na Dunavu - Smederevo dočekalo svoje ŠAMPIONE! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Vladimir vorih - 11.06.2023 | 09:44


Navijači su znali kako da proslave veliki uspeh.

Foto: Instagram.com/FK Smederevo 1924
SPAVANJA NIJE BILO: Goreo je grad na Dunavu - Smederevo dočekalo svoje ŠAMPIONE! (FOTO GALERIJA)

Pre tačno dve decenije, tadašnja ekipa Sartida, pobedom u finalnom meču nad Crvenom zvezdom (1:0) stigla je do pehara namenjenog pobedniku nacionalnog kupa. Doček tadašnjih smederevskih fudbalera u gradu na Dunavu bio je spektakularan, a slične slike ponovile su se 20 godina kasnije.

 

Ovoga puta, fudbaleri Smedereva 1924, nakon tri godine takmičenja u okviru zapadne grupe srpskoligaškog fudbala, plasirali su se u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

U poslednjem ovosezonskom meču Smederevci su u Ljubiću slavili rezultatom 3:1, čime je šampionska trka sa glavnim konkurentom čačanskim Borcem 1926, po njih uspešno okončana.

Noć subota na nedelju za mnoge Smederevce bila je neprospavana, s obzirom da su navijači organizovali doček svojim ljubimcima po povratku iz Ljubića. Uz pesmu i pirotehnička sredstva proslavljen je povratak u drugi stepen srpskog klupskog fudbala nakon pune tri sezone. POGLEDAJ GALERIJU

 

Da podsetimo, Smederevo 1924 je ovosezonsko takmičenje okončao sa 24 pobede, pet remija, a jedini poraz su doživeli u susretu 24. kola koji je odigran 29. aprila protiv čačanskog Borca 1926 rezultatom 1:2.

Smederevci su poslednji put u Prvoj ligi Srbije učestvovoali u sezoni 2019/20 kada su takmičenja okončali na poslednjoj 16. poziciji sa 22 osvojena boda, ali treba napomenuti da su tokom navedenog šampionata, odlukom disciplinske komisije FSS, ostali bez deset bodova.

 

 

 

BONUS VIDEO: