FUDBALSKI SPEKTAKL NA MARAKANI: Borba za vrh tabele postaje sve neizvesnija!


IZVOR: Vladimir Vorih - 22.04.2023 | 17:23


Sve što fudbal može da pruži, viđeno je danas na terenu sa veštačkom travom najvećeg srpskog stadiona.

Foto: Zvezda TV/printscreen
FUDBALSKI SPEKTAKL NA MARAKANI: Borba za vrh tabele postaje sve neizvesnija!

I pre starta ovosezonskog plej-ofa Prve lige Srbije, znalo se da će ovo takmičenja doneti velika uzbuđenja, a to su potvrdili i prvi odigrani susreti.

 

Nakon ubedljivog trijumfa Jedinstva sa Uba koje je na svom stadionu "Dragan Džajić" savladalo novosadske "kanarince" rezultatom 3:0, duel za sve fudbalske sladokusce odigran je na terenu podno južne tribine stadiona "Rajko Mitić".

Susret, koji je mogao u mnogome da da odgovore na pitanje koja j od dve ekipe bliža plasmanu u baraž za popunu elitnog ranga srpskog fudbala, započeo je pogotkom Vica u 18. minutu. Fudbaler "grafosa" iskoristio je lucidno dodavanje Dimitrića i golmanu Dragićeviću spasa nije bilo.

Očekivalo se da će vodeći pogodak "dati krila" domaćinu, ali je njihova radosta trajala svega pet minuta. Već u 23. minutu susreta Sremskomitrovčani stižu do poravnanja rezultata. Sjajno je Petrović izveo slobodan udarac, a u srcu šesnaesterca najviši u skoku bio je Đorđević koji je iskoristio nespretnu intervenciju Guteše i lopta je završila u mreži.

Potpuni šok na "Marakani" usledio je u 36. minutu. Još jednom je asistent bio Petrović koji je ovoga puta uposlio Ristovića koji udarcem sa ivice šesnaesterca pogađa sam ugao golmana Guteše za prednsot sremskomitrovačkog Radničkog.

Početak drugog poluvremana donosi i najbolju priliku za domaće fudbalere. Ristović je u 51. minutu igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija Mladen Jakovljević, čini se, opravdano je pokazao na belu tačku. Jedanaesterac je lođ izveo Ćurić, a njegov slab udarac odbranio je golman Dragićević.

U nastavku susreta gosti su uspešno čuvali rezultatsku prednost, dok je ekipa RFK Grafičara nakon promašenog jedanaesterca očigledno "pala" na psihološkom planu.

I kada se očekivao poslednji sudijski zvižduk, usledio je potšuni šok za goste i velika radost za oko 200 domaćih pristalica.

Igrao se četvrti minut nadoknade vremena. Sjajno je Luis Ibanjez ubacio loptu u šesnaesterac iz Kornera, a u buketu igrača najbolje se snašao Đurić koji trese mrežu golmana Dragićevića za , ipak pravednih 2:2.

Foto: RFK Grafičar

Podela bodova na "Marakani"

 

- Prva liga Srbije - plej-of, 1. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - Radnički (Sremska Mitrovica) 2:2 (1:2)

Stadion: Teren sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić"

Gledalaca: 200

Sudija: Mladen Jakovljević

Strelci: Vico u 18. i Đurić u 90. minutu za RFK Grafičar; Đorđević u 23. i Ristović u 36. minutu za Radnički

Žuti kartoni: Stajić, Đurić (RFK Grafičar); Grbović, Ristović (Radnički)

Crveni karton: Grbović (Radnički)

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Petrović, Gojkov (Radojević), Vasiljević, Ivelja, Ćurić (Bajić), Vico (Mijatović), Đurić, Stajić (Bubanj), Ibanjez, Dimitrić.

Radnički (Sremska Mitrovica): Dragićević, Miodragović, Ivić, Ristović (Čarapić), Petrović (Gajić), Đorđević (Pius), S. Ilić (M. Ilić), Spasojević, Isailović, Grbović, Stevanović (V. Ilić).

Već u sredu 26. aprila obe ekipe očekuje novo veliko iskušenje. "Grafosi" putuju u Pančevo gde će se sastati sa ekipom Železičara, dok će Radnički u Sremskoj Mitrovici ugostiti lidera sa Novog Beograda, ekipu IMT-a.

 

 

 

BONUS VIDEO: