TIM SE UVELIKO SPREMA ZA NASTAVAK SEZONE: Prelazni rok je odrađen prema unapred utvrđenom planu!


IZVOR: Milan Đorđević - 14.02.2023 | 16:54


Ekipa je ojačana na pozicijama na kojima je uprava smatrala da je potrebna sveža krv.

Foto: FK Šušnjar
TIM SE UVELIKO SPREMA ZA NASTAVAK SEZONE: Prelazni rok je odrađen prema unapred utvrđenom planu!

Ekipa Šušnjar se na polusezoni Beogradske Zone nalazi na deobi treće pozicije sa 32 boda. Isti bodovni saldo ima i sastav Žarkova, lider na tabeli ima 37, dok drugoplasirani tim GSP Polet Dorćola ima bod manje. 

U prvih devet kola ekipa nije posle 90 minuta ostala bez barem jednog boda, tada su sa učinkom 7-2-0 držali drugu poziciju na tabeli. U poslednjih šest mečeva imali su polovičan učinak od tri pobede i isto toliko poraza, pa su zbog toga sišli na treće mesto. 

Pod trenerskom palicom Jovice Damnjanovića ekipa je krajem januara krenula sa pripremama za nastavak sezone. Igrači vredno i naporno treniraju na pomoćnom terenu Kolubare, a u predstojećem periodu ih očekuje i odigravanje prijateljskih utakmica.

POGLEDAJ GALERIJU

Kada je reč o zimskom prelaznom roku, uprava kluba je pažljivo vukla poteze po pitanju dolazaka i odlazaka iz igračkog kadra. Dres plavih su razdužili Stefan Živković, Uroš Stepanović, Nikola Pranić, Bojan Bojović, Kosta Ristivojević, Vladan Spasojević i Branimir Spasojević. 

Foto: FK Šušnjar

 

Što se tiče dolazaka, za sada je klub na zvaničnom profilu predstavio dva nova lica u igračkom kadru, kao i jedno pojačanje u stručnom štabu.

Ivan Kaličanin (39), prve fudbalske korake napravio je u Kolubari gde je već sa 17 godina zaigrao i u prvom timu. Jedan deo karijere proveo je i u redovima Čukaričkog gde je dres Brđana nosio u Super ligi Srbije. On će u nastavku sezone imati ulogu pomoćnog trenera i prvog asistenta trenera Damnjanovića u borbi za što bolji plasman na tabeli u drugom delu prvenstva. Što se tiče igračkog kadra tu su pristigli Nikola Obradović i njegov imenjak Đuketić. 

Nikola Obradović (33) stigao je u redova Šušnjara iz Borca (Lazarevac). U mlađim kategorijama Kolubare zauzeo je poziciju između stativa, ali je do ulaska u prvi tim promenio mesto na terenu i zaigrao je kao defanzivni vezni igrač. Karakteriše ga sjajan skok u defanzivi, a nije mu strano i slanje lopte u protivničku mrežu upravo zbog svoje skočnosti. U karijeri je nastupao za Turbinu (Vreoci), Spartak (Ljig) i Napredak (Medoševac).

Nikola Đuketić (30) pokriva poziciju levog beka, dolazi iz redova Borca iz Lazarevca. Karijeru je počeo u Čukaričkom, a u Srbiji je branio boje Turbine (Vreoci), Napretka (Lazarevac) i BASK TEK-a. U sezoni 2011/2012 bio je član Pribrama iz Češke.  POGLEDAJ GALERIJU

Drugi deo sezone Šušnjar počinje pred svojim navijčima protiv ekipe Boleča. U prvom susretu ova dva tima nije bilo pobednika, rezultat je na kraju glasio 1:1.

BONUS VIDEO: