Uz Wayout u Hurgadu


IZVOR: Sponzorisani tekst - 26.10.2018 | 16:49


Ko kaže da je putovanje rezervisano samo za leto? Ne ograničavajte se datumima, agencija Wayout pokazaće vam kako možete da uživate svakog dana, bez obzira na godišnje doba!

Hurgada, u prošlosti malo ribarsko selo, tek 70-tih godina prošlog veka dobija na turističkom značaju. Tada holandski i italijanski surferi i ronioci otkrivaju njegove prelepe plaže i, divno, koralima i ribama, prebogato more. U to vreme počinje izgradnja  prvih hotela. Danas je, uz Šarm el Šeik, Hurgada najpopularnije egipatsko letovalište. Turistički centar Hurgade polako se pomera na jug i danas je to lepa pešačka zona duga par kilometara, sa brojnim radnjama, restoranima i kafeima.

Foto: Promo foto

Brdovito, pustinjsko zaleđe obezbeđuje Hurgadi stalni dotok toplog, ali i suvog vazduha, pa je sezona kupanja u Hurgadi gotovo bez prestanka, sa izuzetkom nekoiko zimskih meseci. Ni tokom zime, turisti nisu uskraćeni za kupanje jer većina hotela u ponudi Wayout agencije ima bazene sa grejanom vodom.

U okviru jesenje rasprodaje i First Minute ponude Wayout, touoperator broj 1 po broju putnika za Hurgadu iz celog regiona, nudi polaske od novembra do kraja aprila uz dodatni popust na cene za polaske u decembru i januaru i februaru u iznosu od 20 eur po osobi.

Foto: Promo foto

Luksor

Veoma značajan atribut Hurgade je i blizina Luksora - arheološke prestonice Egipta, kao i arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva i sprudova sa prekrasnim podvodnim svetom.

Lepo popodne može se provesti i među beduinima, na mini safariju džipovima u pustinji. To je prilika da se uzjaše kamila, proba čaj i ukusni beduinski roštilj uz zalazak sunca.

Foto: Promo foto

Pustinjski safari

Uz izuzetno popularne cene vanpansionske potrošnje, Hurgada nudi i brojne orijentalne bazare, gde se suveniri i ostala roba kupuju uz obavezno cenkanje, restorane, noćne barove, diskoteke, barove sa trbušnim plesom i sl.

Mesta večernjih izlazaka u Hurgadi

Sakala je staro turističko jezgro grada, prepuno radnji, otvorenih kafea, prodavnica suvenira, restorana i hotela. Postoji nekoliko dobrih ribljih restotana, npr. Star Fish, El Mina ili novi restoran sa lepim pogledom na zaliv, bar Granada.

Foto: Promo foto

Marina

Nova marina je četvrt koja podseća na mediteranske luksuzne turističke centre i letovališta. U luci se mogu videti raskošne jahte i brodovi, a zgrade rađene u tradicionalnom maniru severnoafričke arhitekture krase fasade živih boja. Marina je prepuna kafea modernog, zapadnog tipa (Star Bar, Shades, Papa's), restorana indijske, tailandske, nubijske, kineske i evropske kuhinje.

Pešačka zona - Memša, deo je južne Hurgade, sa nekoliko kilometara dugim šetalištem, punim prodavnica suvenira, restorana i kafića. U centralnom delu su i Little Budha bar i Hard Rock caffe, posebno omiljeni noćni klubovi među mladima.

Svi zainteresovani putnici mogu da rezervišu putovanje u Wayout poslovnici u Beogradu, u Gavrila Principa 57, na broj telefona 011 4144 284 ili slanjem upita na office@wayout.co.rs.  Više informacija i celokupnu ponudu agencije Wayout možete pogledati na www.wayout.rs.