GRAD GREHA JOŠ GREŠNIJI! Otvoren prvi muzej MARIHUANE na svetu!


IZVOR: Republika - 23.09.2018 | 09:46


"Grad greha", kako mnogi zovu Las Vegas, postao je još grešniji nakon otvaranja prvog interaktivnog muzeja koji je potpuno posvećen kanabisu, a ova ustanova zvanično je otvorena 20. septembra u saveznoj američkoj državi Nevada.

Foto: pixabay.com

Otvoren muzej marihuane u Las Vegasu

Kako piše Independent, najveća atrakcija ovog muzeja je najveći bong na svetu, koji je dug skoro 7,5 metara i koji je potpuno upotrebljiv.

Svaka prostorija priča svoju priču o biljci kanabisa, a posebno je interesantna ona u kojoj se posetioci mogu upoznati s načinima uzgoja i žetve ove ilegalne biljke u većem delu sveta.
 

Foto: Tanjug/AP

Muzej je otvoren 15 meseci nakon što se u Nevadi legalizovala marihuana za rekreativnu upotrebu, što je dovelo do obaranja rekorda kada je u pitanju stepen njene prodaje u vrlo kratkom vremenskom periodu.


Međutim, konzumacija marihuane i dalje je zabranjena u javnosti tako da će muzejski posetioci morati da sačekaju povratak kući kako bi uživali u čarima ove biljke.

Zanimljivo je i to da je devet država u SAD-u, među kojima se ističu Oregon, Aljaska, Maine i Kolorado, legalizovala kanabis i proizvode od ove biljke.