PES 2019: Zabavan, lep ali i bez Lige šampiona


IZVOR: Republika - 04.09.2018 | 22:30


Stigao nam je novi PES, po mnogima najbolji fudbalski serijal za ovu godinu dobio je brojna poboljšanja što se tiče grafike i (delimično) izvođenja ali je istovremeno izgubio licencu za UEFA Ligu šampiona.

Foto: twitter.com/screenshot

Nekim igračima to može zasmetati, ali je suština igre – fudbal i dalje sjajan. Grafika nikada nije bila bolja, stadioni nikada nisu izgledali lepše, a uvedena je i nova tehnologija koja odlično simulira prelamanje svetlosti po dnevnim i noćnim utakmicama.

Sveukupno, može se reći da je novi PES nešto najbliže stvarnom prenosu fudbalske utakmice do sada.

Osim što dobro izgleda, dobro se i igra. Igra je tečnija nego ikada, kontrola igrača je intuitivna i uz malo prakse bićete u stanju da izvedete fudbalske bravure kakve ste do sada samo gledali na TV ekranu. U odnosu na akcioni pristup igri kakav nudi FIFA, PES nudi daleko realniji i mnogi bi rekli zabavniji fudbal.

Foto: twitter.com/screenshot

Što se tiče opcija za igranje, tu nema većih izmena. Glavni mod - karijera, odnosno Master Leage kako je nazvan, sada nudi sedam novih licenciranih liga, od zvučnijih imena tu su sada Turska, Škotska i Ruska liga ali i dalje nema Engleske, Španske, Nemačke i Italijanske, odnosno ima ih ali nema pravih imena igrača i klubova (sem par izuzetaka u vidu Barselone, Arsenala i Milana) jer tu licencu čvrsto drži konkurentska FIFA.

Foto: twitter.com/screenshot

Najveći novitet je MyClub – onlajn liga koja je tek nedavno počela da funkcioniše i nudi mogućnost da sami kreirate tim i zatim se takmičite protiv igrača iz celog sveta. Svakako zanimljivo na duže staze ali ne i revolucionarno jer smo slično viđali kod konkurencije.

Dakle, novi PES ne nudi previše revolucije kada su u pitanju noviteti ali bolja grafika i tradicionalno sjajno izvođenje čini ga vrednim pažnje.